Ezinge wil goed starten en VVSV'09 moet winnen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de schijn ons niet bedriegt dan gaat dit weekend de tweede helft van het seizoen van start. Net al voor de winterstop nemen we de duels waar ik namens de Ommelander Courant langs de lijn sta even extra onder de loep.
ezinge               vvsv09


Zaterdag blijf ik dicht bij huis want voor mij staat dan het duel Ezinge-VVSV’09 op het programma. Een belangrijk duel voor beide teams want de thuisploeg zal beter voor de dag willen komen dan voor de winterstop terwijl VVSV’09 zich in de strijd om een plaats in de nacompetitie geen puntverlies kan veroorloven.

VVSV’09 staat op dit moment op een derde plaats en heeft twee punten achterstand op nummer twee Boerakker. Maar het weet ook achtervolger Niekerk kort achter zich zodat alleen winst telt voor de ploeg van trainer Wim Nubé. De laatste onderlinge resultaten in Feerwerd spreken iets in het voordeel van de thuisploeg want van de laatste drie ontmoetingen won Ezinge er twee. VVSV’09 won vorig jaar echter met duidelijke cijfers toen het met een 6-2 zege huiswaarts keerde. Ook nu is de fusieclub favoriet voor de overwinning wat een prima start zou betekenen voor de equipe van de naar OKVC vertrekkende Wim Nubé.  De Ezingers zullen er echter alles aan doen om die plannen te dwarsbomen wat nog moet gebeuren zonder Jasper Dijkstra. De clubtopscoorder is nog niet terug van zijn verblijf in het buitenland. Voor de winterstop bleek dat het scorend vermogen van Dijkstra behoorlijk gemist werd want met de lange spits in de ploeg had het puntentotaal er waarschijnlijk wel iets ander uit gezien.

Een streekderby zoals men dat zo mooi zegt die de laatste jaren in Feerwerd wedstrijden opleverde waar minimaal vier keer in gescoord werd en waarvan het publiek mag hopen dat het in ieder geval om dat niet onbelangrijk onderdeel van de voetbalsport getrakteerd wordt.