VAKO op koers en De Pelikanen in de achtervolging.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds het begin van het seizoen volgen we de verrichtingen van enkele damesteams. Waar het ene team succesvol is geldt voor een ander team juist het tegenovergestelde of voldoet het aan de verwachtingen. In een overzicht nemen we alle teams onder de loep en in aflevering twee komen VAKO en De Pelikanen aan bod.

vako
Voor aanvang van het seizoen gaven de dames van VAKO aan dat het kampioenschap een reële doelstelling was. De ploeg draaide al een paar jaar mee bovenin en men vond de tijd nu rijp om die stap te maken. De dames uit Vries speelden in het najaar elf duels en wonnen daar zeven keer van. Verder speelden ze een keer gelijk en verloren ze een keer. Dat zorgde voor een eerste plaats waar wel bij verteld moet worden dat VVAK een wedstrijd minder heeft gespeeld en op eenentwintig punten uitkwam. Maar de eerste doelstelling, plaatsen voor de kampioenspoule, werd gerealiseerd wat vertrouwen geeft naar de tweede helft van het seizoen. In de tweede helft moet dan met zes andere teams uitgemaakt worden wie van de zes promoveert naar de derde klasse.

DePelikanen

De Pelikanen komen uit in de derde klasse en nemen daar een voorlopige vijfde plaats in. De dames van de Pelikanen zijn ook ambitieus maar voorlopig bedraagt de achterstand op koploper SV Bedum nog dertien verliespunten. Een stevige achterstand waar je normaliter meer dan elf duels voor nodig bent om dat in te lopen. Ook de achterstand op nummer twee Achilles is negen punten dus in Appingedam zal men in de tweede helft van het seizoen stevig aan de bak moeten om nog een rol van betekenis te kunnen spelen.