Een waanzinnige competitie voor dames De Heracliden en SC Loppersum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds het begin van het seizoen volgen we de verrichtingen van enkele damesteams. Waar het ene team succesvol is geldt voor een ander team juist het tegenovergestelde. In een overzicht nemen we alle teams onder de loep en in aflevering een beginnen we met De Heracliden en Loppersum.

DeHeracliden

De dames van De Heracliden kwam voor de winter uit in de vierde klasse poule 8. Dat was een poule waar geen touw aan vast te knopen viel want waar sommige ploegen negen duels hebben gespeeld stonden de dames uit, Meij’ nog maar op acht duels. Een competitie die vervolgens niet uitgespeeld werd zorgde er namelijk voor dat De Heracliden op een zevende plaats eindigde. De dames uit Uithuizermeeden wonnen van hun acht duels er een, speelden drie keer gelijk en verloren vier duels. Dat had natuurlijk diverse oorzaken waar veel blessureleed er een van was. Maar ook het onregelmatig spelen had invloed op de prestaties van het team waar ook nog een trainerswissel plaats vond. Kortom, een eerste seizoenshelft die allesbehalve vlekkeloos verliep in Uithuizermeeden. Dat zorgt er voor dat De Heracliden na de winterstop in de degradatiepoule in actie zal komen waarin het moet proberen om het vierdeklasserschap veilig te stellen.

scloppersum

Voor de dames van SC Loppersum was de competitie helemaal rampzalig want iets anders valt niet te bedenken. Precies zes duels hebben de Lopster dames gespeeld en dat slaat natuurlijk nergens op. Daar maakte trainer/leider Sander Eisinga zich terecht boos om want Eisinga zag het al gebeuren dat zijn team door het gering aantal gespeelde duels de promotiepoule zou vallen. Gelukkig voor Loppersum gebeurde dat niet maar het was kantje boord. Ook Loppersum behaalde namelijk zes punten maar doordat De Heracliden twee duels meer had gespeeld eindigde Loppersum op de zo belangrijke zesde plaats.

Maar de stand bekijkend kom je tot de conclusie dat Loppersum met een aantal van negen duels zeker hoger was geëindigd dan de zesde plaats wat betekent dat er van het damesteam van de zaterdag tweedeklasser in de tweede helft van het seizoen het nodige verwacht mag worden.