Farmsum en VVK met vijf punten minder weer terug in de vierde klasse C zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag begint in de vierde klasse C de kompetitie ook weer maar is het nog even de vraag of Farmsum en VVK ook van de partij zijn. Beide teams werden namelijk naar aanleiding van ongeregeldheden na het duel Farmsum-VVK uit de competitie genomen.

Farmsum


Maar richting de tweede helft van het seizoen is er toch een verandering in de hele situatie te komen. In de wandelgangen klonken namelijk geluiden dat de strafmaat veranderd is. De straf zou nu bestaan uit vijf punten in mindering voor beide teams waarbij dus de overige ploegen hun behaalde punten behouden.

Diverse telefoontjes verder kon dit bericht inderdaad bevestigd worden, Farmsum en VVK zijn weer terug in de vierde klasse C. De strafmaat, zo werd door Farmsum-voorzitter René Bultstra bevestigd, is inderdaad omgezet in vijf punten in mindering. Dat betekent dat VVK met zeven punten uit elf duels verder gaat en Farmsum van zijn dertien punten er ook vijf van mag inleveren.

René Bultstra vertelde verder dat de boete wel blijft staan plus een voorwaardelijke straf van twee jaar maar dat men bij Farmsum blij is om weer te voetballen. ‘Dat was voor ons van het allergrootste belang. Dat we weer konden voetballen en dat is er gisteravond uiteindelijk ook uitgekomen. Daar zijn we blij mee en wat ook voor VVK zal gelden.’

Duidelijke taal van de preses van Farmsum die in tegenstelling tot zijn collega van VVK wel bereikbaar was voor commentaar.