Niet voor de prijzen maar alle vier wel een doel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De winterstop is al enkele weken bezig en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in de laatste aflevering aandacht voor ZEC, SIOS, Ezinge en KRC.
ZEC2


ZEC
neemt op dit moment de negende positie in met maar twee punten achterstand op nummer acht, Rood Zwart Baflo. De Zandeweersters hebben een duel minder gespeeld dan de Bafloërs wat betekend dat de ploeg van trainer Gerard Heun op weg is naar een stevige plaats in de middenmoot. Dat mag gerust de verdienste van de als hoofdtrainer debuterende Heun genoemd worden want hij en niemand anders heeft ZEC weer aan het voetballen gekregen. Gerard Heun is daarom, zo vertelde hij enkele weken geleden nog niet klaar in Zandeweer want de oud-spits van Poolster ziet nog voldoende mogelijkheden in zijn ploeg. Mogelijkheden richting het volgend seizoen als er als we de verhalen mogen geloven wat spelers op het oude nest terugkeren. Mochten die verhalen op waarheid berusten dan zou het zo maar eens kunnen dat een plaats in de subtop niet ondenkbaar is en wat een geweldige opsteker zou zijn voor de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie. Maar zover is het nog niet want eerst wacht nog de tweede helft van het huidige seizoen waarin we, Gerard Heun een beetje kennende, nog het nodige van ZEC mogen verwachten.

SIOS

SIOS

Dat laatste mogen we ook een beetje van SIOS verwachten want Auke Doornbosch wil als vertrekkende trainer wel wat achterlaten voor zijn opvolger Erwin Molog. Een middenmootpositie was voor het seizoen de doelstelling en dat kan nog steeds want de laatste weken voor de winterstop ging het steeds beter met SIOS. Nog niet echt qua punten maar wel qua spel en instelling. Er werd met meer geloof in eigen kunnen gespeeld en daarvan hoopt Auke Doornbosch dat zich dat in de tweede helft van het seizoen vertaalt in wedstrijdpunten die SIOS daar moet brengen wat hij en de spelersgroep zich ten doel had gesteld, een stevige middenmootpositie.

ezinge

Ezinge

Ezinge behaalde vorig seizoen zijn meeste punten na de winterstop en of dat nu weer gaat gebeuren is afwachten. De laatste zes duels voor de winterstop behaalde de ploeg van Ynze Prins vier punten wat natuurlijk geen aantal is waar je ondersteboven van valt. Dat zijn er gewoon te weinig en daar zal de vetrekkende Ynze Prins het ongetwijfeld mee eens zijn. Maar Prins zal zijn hoop gevestigd hebben om de tweede helft van het seizoen als ook goalgetter Jasper Dijkstra weer terug is gekeerd van zijn maandenlang verblijf in het buitenland. Dat zal de Ezingers zeker een impuls geven en hopelijk wat meer punten als de acht die er tot nu toe behaald zijn.
KRC


KRC

Twee punten, door gelijke spelen tegen Ezinge en SIOS, is aantal wat KRC bij zijn rentree in de standaardklasse tot nu toe heeft bijeen gesprokkeld. Dat is minder dan men in Kantens verwacht had maar men heeft zijn hoop gevestigd op de tweede helft van het seizoen. Een helft waar men van hoopt dat het dan allemaal wat beter zal gaan. De omschakeling was groot vertelde Paul Knot enkele weken geleden en daar hadden diverse spelers toch de nodige moeite mee. Maar de trainer van KRC heeft goede hoop dat het alleen maar beter gaat worden in een seizoen wat door de Kantens Robben Combinatie als een leerjaar wordt gezien. Een leerjaar op weg naar een stevige middenmootpositie in de vijfde klasse