Op koers , anoniem en ambitieus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De winterstop is al enkele weken bezig en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in deel zeven Eenrum, Warffum en Usquert.

Eenrum


Eenrum
kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Een tweede plaats op slechts een punt achterstand van Engelbert biedt voor de Eenrumers voldoende perspectief om de tweede helft van het seizoen met veel vertrouwen tegemoet te zien. De roodbaadjes staan dit jaar onder leiding van Ronald Bouwman en de in Ten Boer wonende Bouwman doet het prima in Eenrum waar hij er in geslaagd is om er een hecht team van te maken. Dat bleek in het duel tegen WEO toen Eenrum in de slotfase een achterstand wist om te buigen in winst. Waar in het verleden de koppies naar beneden waren gegaan was daar nu geen sprake van en gaven de Eenrumers alles om eruit te halen wat er nog in kon zitten met een 2- 1 overwinning als gevolg. Dat zorgt ervoor dat Eenrum nog steeds op koers ligt om dat doel, promoveren naar de vierde klasse, te verwezenlijken.

Warffum1

Een doel dat binnen Warffum wat dit seizoen betreft de ijskast in kan want de Warffumers presteren niet naar verwachting. Een achtste plaats met zeventien punten uit 13 wedstrijden is namelijk geen positie waar je nog wat potten kunt breken in een competitie waar voldoende ploegen in spelen die voor een hoge klassering in aanmerking komen. Een rol in de anonimiteit is de grootste optie voor de ploeg van de als assistent naar Viboa vertrekkende Marnix Bakker. Een rol die Bakker graag anders had gezien maar helaas voor de Warffumer, de realiteit is anders.

usquert

Usquert won enkele weken onder impuls van een sfeerreportage van RTV Noord zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Dat gebeurde tegen Woltersum wat ook geen team heeft dat de voetbalwereld in de tweede helft van het seizoen gaat verbazen. In Usquert hebben ze hun hoop op de tweede helft van het seizoen gericht want de zebra´s willen graag laten zien dat er wel degelijk toekomst in Usquert zit. Ergens heeft het wel wat, als vereniging tegen de stroom inroeien die graag wil dat je teruggaat naar de reserveklasse. En dan een beetje ,rebels´ denken van, "als jullie dat zo graag willen gaan wij dat dus niet doen." Daarom verwacht ik in de tweede helft nog wel wat van Usquert dat niet op drie punten blijft staan.