Ook Feddrik Cruiming(CSVH) kan een ster worden op Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Een toernooi waar de sterren gaan schitteren of van hun voetstuk afvallen omdat ze wat hun carrière betreft over hun top zijn. Maar er zullen ook weer nieuwe sterren ontdekt worden wat altijd de charme van een toernooi is.
1005403 466254300135227 1861651992 n


Op het Leekstervoetbalgala is dat niet anders want ook daar lopen voetballers rond waar het nodige van verwacht wordt. Er lopen er echter ook rond die opeens een openbaring blijken te zijn in een rol die niemand van ze verwacht had.

Feddrik Cruiming is de vaste grensrechter van het eerste elftal van CSVH uit Hoogkerk. Een taak die hij op het Leekstervoetbalgala niet vervuld want Feddrik Cruiming is namelijk als reservedoelman aan het zaalteam van CSVH toegevoegd. Dat is wel opmerkelijk want dat verwacht je, met alle respect, niet van een vaste grenstrechter.

Maar volgens spits Johan Honebeek, die de coaching van het team doet, maakt Cruiming in de speelminuten die hij kreeg als doelman een prima indruk. ‘ Feddrik is een paar keer ingevallen en ik kan niet anders zeggen dat hij dat prima deed. In Stefan Meerveld hebben we een prima eerste doelman maar een prima vervanger op de bank is minstens zo belangrijk.”

Duidelijke woorden van Johan Honebeek die daar mee benadrukt dat een, anonieme’ speler of keeper minimaal zo belangrijk kan zijn dan welke topspeler. Want het zal je als Feddrik Cruiming gebeuren dat je in bijvoorbeeld het finaleduel als reservedoelman in moet vallen. In een wedstrijd die ook nog eens gelijk eindigt, zodat strafschoppen de beslissing moeten brengen.

Het moment voor iedere doelman want dat is dé uitgelezen kans om de held van de avond te worden. Je zult het maar als invaller doelman beleven, de held van de avond worden en wat alle spelers van de selecties die vanavond in actie komen kan gebeuren.

Dus ook Feddrik Cruiming kan dat ook overkomen en dat maakt, net als een WK, Leekstervoetbalgala tot iets bijzonders. Een voetbalevenement wat al 28 jaar georganiseerd wordt als springplank voor de, anonieme’ speler of keeper naar de eeuwige roem.