Jan Herman Teeninga(VEV'67): Onopvallend spelen is ook een kwaliteit

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Willem van Hanegem was de Kromme, Robbie Rensenbrink werd slangenmens genoemd en bij IJzeren Rinus wist je dat Rinus Israel bedoeld werd. In het amateurvoetbal wordt ook met bijnamen gewerkt want als je de naam, Teen’ noemt dan weet zeker de voetballiefhebber uit het Westerkwartier wie bedoeld wordt.

                 1389338286NIMG 0270


Jan Herman Teeninga, alias Teen, is al jarenlang een van de sterkhouders van VEV’67. Een stylist is wel een typering die past bij Jan Herman want zijn manier van spelen straalt rust uit. Het vaste rugnummer 2 vind ik wat minder want voetballers van deze orde moeten een ander nummer dragen. Maar, Teen’ in de zaal in actie te zien is ook een genot om naar te kijken. Niet alleen aan de bal maar ook zonder bal is hij constant aanwezig. In het duel tegen ONR volgde ik hem een tijdje en dan krijg je het beeld van een slimme voetballer. Het oogt niet spectaculair maar zijn actief zijn vaak wel dodelijk effectief. In het duel tegen Gomos was er ook een moment waar je aan kon zien dat Jan Herman Teeninga een van  voetballer van de buitencategorie is. Een rommelige situatie voor het doel van Gomos en wie stond op de juiste plaats om zijn ploeg op 1-0 te zeten, Jan Herman Teeninga. Persoonlijk denk ik niet dat hij tot beste speler van het toernooi gekozen zal worden en dat is zijn, lot’ . Een type voetballer zoals Jan Herman er een is zijn te onopvallend goed. Een onopvallende speler wordt niet gekozen terwijl ze vaak beter zijn dan de speler die af en toe een bal mooi het doel inkrult.

De routinier is ondertussen 33 en weet dat er niet meer heel veel jaren zullen volgen als speler van het eerste elftal van VEV’67. Maar daar is nu nog geen sprake van en daar mag VEV’67 blij mee zijn. Jan Herman Teeninga is niet alleen op het veld onopvallend een van de betere spelers  van het team en wat hij ook op het 28e Leekstervoetbalgala weer laat zien.