Prima prestatie, een zware klus en een grijze muis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in deel zes VVSV’09, Stedum en Rood Zwart Baflo aan bod komen.

vvsv09
VVSV’09
presteerde in de eerste helft van het seizoen uitstekend en de ploeg van de naar OKVC vertrekkende Wim Nubé vindt zich na twaalf speelronden ook terug op de derde plaats. Een belangrijke derde plaats die recht geeft op de vervangende plaats in de nacompetitie van de aanstaande kampioen Pelikaan S.

VVSV’09 speelt, als het na de winterstop de draad goed weet op te pakkken, daardoor op twee fronten mee. Het winnen van de tweede periode is namelijk ook nog een optie. Wat de derde plaats betreft zijn er meer kapers op de kust want Niekerk heeft twee punten minder dan de fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum. Dus VVSV’09 zal direct volle bak moeten om de concurrentie op afstand te houden.

Stedum

Een andere concurrent is Stedum want ook de Stedumers hebben snode plannen. De ploeg van Leendert Nieborg staat op de vijfde plaats met een achterstand van zes punten. Voor de winterstop speelden beide teams tegen elkaar in Stedum waar de thuisploeg het duel met 4-2 won. Maar toch, met concurrentie van Boerakker, VVSV’09 en Niekerk, kan Stedum zich voor de tweede helft van het seizoen zich gaan opmaken voor een stevige klus om plaats drie te bereiken.

RoodZwartBaflo

Een rol van betekenis die er niet is weggelegd voor Rood Zwart Baflo. Weer een teleurstellend jaar in Baflo waar Sander Tromp als trainer niet over een gemakkelijke spelersgroep beschikt. Een achtste plaats met twaalf wedstrijdpunten past niet bij de ambities van Rood Zwart maar is wel de realiteit. Een rol als grijze muis zal het verder worden of in de tweede helft van het seizoen moet het, wonder van Baflo’’ gaan gebeuren. Een wonder dat staat voor om, wat helaas vaak anders is, eens alle wedstijden met de neuzen in dezelfde richting te spelen.