Kwartfinaleduels Leekstervoetbalgala vier finales

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag vier januari stond voor het Leekstervoetbalgala in het teken van de tweede ronde van het A-toernooi. Een avond waar van de 16 ploegen die zich voor deze ronde hadden geplaats uiteindelijk 8 overbleven. In deze aflevering aandacht voor de derde en vierde wedstrijd in de kwartfinale.
LVG 365101h

De derde wedstrijd in de kwartfinale van het 28e Leekstervoetbalgala gaat tussen VEV’67 en Marum. Een kraker tussen de eersteklasser uit Leek en de tweede klasser uit Marum. Een titanenstrijd zal het worden waarbij de supporters van beide teams zich gaan roeren om hun favorieten naar de zege te schreeuwen.

Aan de ene kant VEV’’6 7 met routinier Jan Herman Teeninga nog steeds in de gelederen en Marum waar zoon Harke zijn vader Johannes aan belangrijke punten kan helpen in de Puurvoetbalonline Topcompetitie. Kortom een duel met meerdere belangen. De uitslag van dit duel is niet te voorspellen omdat beide redelijk gemakkelijk de kwartfinales wisten te bereiken. VEV’67 deed dat met zeven punten uit drie duels en Marum pakte de volle buit in zijn poule tegen De Griffioen, DIO Oosterwolde en Pelikaan S te winnen. VEV’67-Marum het derde duel in de kwartfinale waar de spanning bij te snijden zal zijn.

In wedstrijd vier komt Fc Grootegast in het veld tegen ZFC Zuidlaren-zaterdag. Fc Grootegast is goed in vorm want de ploeg van trainer Marcel Poll won zaterdagavond al zijn drie duels. Aduard, Boerakker en SVMH waren de verliezende partij in het duel tegen Fc Grootegast dat door velen als een kandidaat voor de eindzege wordt gezien. Zuidlaren-zaterdag kwam met een nederlaag, een gelijkspel en een zege moeizaam de kwartfinale in. De ploeg van Ronnie Krohne wordt daardoor niet als favoriet gezien in het duel tegen Fc Grootegast. Maar dat maakt ook dit duel tot een spektakelstuk op weg naar de beker en eeuwige roem voor een van de acht ploegen.