Gentleman Rafael Bianco(Pelikaan S): Een van de smaakmakers op LVG

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Rafael Bianco is een van de smaakmakers van het 28e Leekstervoetbalgala. De 31-jarige middenvelder van Pelikaan S is namelijk voor de liefhebbers een speler waar je voor naar de velden of in dit geval naar de topsporthal in Leek.

               1389185528NIMG 0026

                   Rafael Bianco een gentleman als voetballer

Door mijn activiteiten voor de Ommelander had ik Rafael nog nooit zien spelen. In het uitduel tegen ZEC was ik in Zandeweer voor een verslag van het duel ZEC-Pelikaan S. Toen speelde het team van trainer Pascal Mulder niet zijn beste wedstrijd en was, volgens de kenners, Rafael Bianco een van de weinigen aan de kant van Pelikaan S zijn niveau haalde.

Op het Leekstervoetbalgala is Rafael in zijn element want de technisch begaafde voetballer heeft het publiek al wat hoogstandjes laten zien. Mooie assists, prachtige passeeracties en zes goals in het A-toernooi zorgen voor een duidelijke inbreng van Bianco. Maar er is meer speciaal aan de voetballer Rafael Bianco en dat is zijn gedrag. Een gentleman als voetballer is een typering die bij hem past. Geen speler die direct gaat lopen piepen bij een scheidsrechter maar iemand die een beslissing accepteert.

Op de avonden dat ik op het Leekstervoetbalgala was volgde ik spelers als Rafael Bianco, Handrit Hoxhaj, Kees Pranger, Enrico Wardenier met grote interesse. Spelers die allen verschillend zijn van karakter, alle vier ook winnaars maar waar drie nog weleens geagiteerd reageerden richting arbitrage. Dat hoort nu eenmaal bij een emotionele sport en is ook niets mis mee zolang het maar wel binnen de perken blijft. Maar Rafael Bianco deed dat niet of nauwelijks en vandaar de typering, gentleman.

Spelers waar je van moet genieten als voetballiefhebber want anders doe je iets goed fout. Voor welk team iemand ook speelt, het zal mij een worst zijn want als ik een leuke goal of een prachtige actie kan ik daar oprecht van genieten. Daarom hoop ik dat gentleman Rafael Bianco ons zaterdagavond ook weer mooie dingen laat zien en hij de waardering daarvoor krijgt die hij verdient.