De oranje, wondersloffen’ van Rense Dijk (VEV’67 ).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De oranje zaalschoenen van VEV’67-speler Rense Dijk waren schoenen die zaterdagavond werden besproken al waren het, Sjakies wondersloffen’ uit de gelijknamige boekenserie waar er talloze van in mijn voetbalboekenkast staan.

         1388945113NIMG 0312
          
              Rense Dijk in actie tegen ONR      Foto: www.devries4u.nl

De mooiste schoenen van de avond werden ze door de omroeper genoemd toen Rense Dijk in het duel tegen ONR scoorde maar de topschutter keek enkele minuten later verongelijkt naar zijn, wondersloffen’ toen balverlies van de 20 jarige voetballer er voor zorgde dat ONR tot 2-2 terug kon komen.

Van je voetbal, of in dit geval zaalschoenen, gaat als ze lekker zitten iets, magisch ’uit. Dan doen ze dat wat je wilt en dat was zaterdag bij Rense en zijn, wondersloffen’ nog niet het geval. De jonge voetballer moet namelijk nog even in gesprek met zijn, zaalkicksen’. Even in gesprek omdat VEV’67 voor de tweede achtereenvolgende keer wil winnen. Dat betekent dat er naar grote hoogtes gestegen moet worden in de kwartfinale tegen Marum waar Harke Kalfsbeek en zijn teamgenoten de plannen van de Leeksters zullen willen dwarsbomen.

Daarom, Rense Dijk moet in gesprek met zijn, sloffen’ want natuurlijk wil ook Rense Dijk vlammen op een Gala waar de tribunes zaterdag afgeladen vol zullen zitten met toeschouwers die in afwachting zijn van alles wat de finaleavond van het Leekstervoetbalgala tot een feest maakt. En mocht hij de winnende treffer scoren dan zal men op de tribunes kunnen horen, dat zijn de, wondersloffen van Rense’.

Dan zal er door de aanhang van VEV’67 gejuicht worden voor Rense  Dijk waar er zeven dagen eerder in het duel tegen ONR door de supporters nog gescholden werd op die, foeilelijke’ kicksen van een merk die we niet zullen verklappen. Het verschil tussen winst en verlies in de kleur van schoenen verpakt hoe bijzonder kan de voetbalwereld ook tijdens het 28e Leekstervoetbalgala zijn.