Leekstervoetbalgala-journaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het eerste Leekstervoetbalgala-journaal waarin Puurvoetbalonline met nieuwtjes over het toernooi en de deelnemende teams zal komen. In deze eerste aflevering aandacht voor topscoorders, blessures en de publieke belangstelling

 LVG 365101h
Door naar de tweede ronde

VAKO, DIO Oosterwolde, CSVH en Pelikaan S hebben zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van het A-toernooi van het 28e Leekster Voetbalgala. In Poule E werd VAKO eerste. De Vriezenaren eindigden in punten gelijk met DIO Oosterwolde, maar hadden een beter doelsaldo dan debutant op het Leekstervoetbalgala. De Friezen, voor de eerste keer op het Gala aanwezig lieten dus direct een prima indruk achter. Niekerk eindigde als derde in poule E en kan zich nog kwalificeren als een van de beste nummers drie. In Poule F werd Pelikaan S winnaar. De Oostwolders bleven CSVH voor. GOMOS, dat sensationeel won van favoriet Pelikaan S, werd derde. Ook GOMOS kan zich nog plaatsten als een van de beste nummers drie. Vrijdag en zaterdag worden de andere poulewedstrijden gespeeld waar favorieten als Marum en VEV’67 in actie zullen komen. Op beide dagen zal het spektakel in Leek om 18.00 uur in het Sportcentrum beginnen.

Topscoorder B-toernooi

Handrit Hoxhaj(Pelikaan S) en Kees Bakker(SVMH) zijn de grote favorieten om topscoorder van het B-toernooi te worden. Beide scoorden zeven goals in de wedstrijden waar Hoxhaj een duel minder voor nodig had om tot zijn zeven goals te komen. Door het ontbreken van Waskemeer speelde de, Leeuw van Oostwold’ in totaal drie duels en dat was een minder dan Kees Bakker die met SVMH een duel meer in actie mocht komen.

Veel publiek.

Voorzitter Gerard Bosman was bepaald niet ontevreden over de publieke belangstelling voor de wedstrijden tot nu toe op het 28e Leekstervoetbalgala. ‘Op de vrijdag waren we echt verrast over het aantal toeschouwers. De zaterdag was de publieke belangstelling wat minder maar ook toen waren we ruimschoots tevreden. En de eerste avond van het A-toernooi was zelfs uitstekend te noemen.

Blessures

Voor Enrico Wardenier is het toernooi al afgelopen. Door een enkelblessure zal hij enkele weken uitgeschakeld zijn. De smaakmaker aan de kant van CSVH zou weleens gezelschap kunnen krijgen van Handrit Hoxhaj want ook de speler van Pelikaan S raakte maandagavond geblesseerd aan zijn enkel. Hoe het precies staat met de blessure van Hoxhaj is nog niet bekend maar duidelijk te zien was dat de man uit Kosovo zwaar geblesseerd het veld verliet.