Maandag gaat het ,echt' los op Leekstervoetbalgala met Grutte Pier en de Leeuw van Oostwold..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Maandagavond gaat het, echt’ beginnen als de wedstrijden in het A-toernooi van start gaan. Dan komen de eerste favorieten voor de winst in het A-toernooi in actie. Want in poule E komen dan VAKO, DIO Oosterwolde, Opende, Actief en Niekerk in actie.

LVG 365101h


Niekerk wist zich na een tweestrijd met TLC zondag te plaatsen en dat was voor velen een streep door de rekening want van de koploper in zondag 5E werd het nodige verwacht. Maar het pakte anders uit voor de ,thuisploeg´ dat na een groot aantal strafschoppen uitgeschakeld werd.

Een interessante poule E waar de Drentse derby tussen VAKO uit Vries en Actief uit Eelde Paterswolde een mooi affiche zal zijn. Het veld in poule E wordt veder compleet gemaakt met derdeklasser DIO Oosterwolde en vierdeklasser Opende die dus samen met de andere drie ploegen moeten strijden om een plaats in de tweede ronde.

Poule F belooft direct al een stukje, vuurwerk´ want in die poule gaat het publiek het duel tussen CSVH en de buren uit Oostwold beleven. Pelikaan S-CSVH zal namelijk een duel worden waarbij, Grutte Pier’ Enrico Wardenier het op gaat nemen tegen de, Leeuw van Oostwold’ Handrit Hoxhaj. Een mooi duel tussen Enrico Wardenier, die vorig jaar samen met Rutger van der Veen topscoorder in het A-toernooi werd, en Handrit Hoxhaj die op de eerste avond van het Gala direct zijn visitekaartje afgaf. Verdere deelnemers zijn Peize, Gomos en Oerterp.  

Duels waar je als voetballiefhebber naar Leek komt want dat was wat er zaterdagavond duidelijk te horen viel, op de tweede avond van het gala werd een speler als Handrit Hoxhaj door het aanwezige publiek absoluut gemist. Met alle respect voor de spelers die zaterdag actief waren, het niveau van de vrijdag werd in de verste verte op de zaterdag niet gehaald.

Maar vanaf maandag wordt het allemaal anders in Leek als ploegen als CSVH, Boerakker, Pelikaan S en later ook VEV’67 , Marum en alle andere favorieten en of outsiders in actie gaan komen om te proberen om in eerste instantie de tweede ronde van het A-toernooi te halen. Een tweede ronde die op zaterdag 4 januari op het programma staat.

Dat is echter nog ver weg want voordat de kalkoenen vermorzeld worden, de diverse gourmetschalen geplunderd worden beginnen we op maandagavond met het A-toernooi waar hopelijk, Grutte Pier, de, Leeuw van Oostwold en alle andere voetballers de voetballiefhebbers dat laten zien waar ze voor komen, zaalvoetbalwedstrijden op topniveau.