Wordt poule D op Leekstervoetbalgala poule der verrassingen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 21 december begint het 28e Leekstervoetbalgala aan zijn tweede dag met de wedstrijden in de C en D poule van het B-toernooi. Twee poules van ieder vier verenigingen waarbij in deze voorbeschouwing de clubs in poule D aan bod komen.

LVG 365101h
ODV, VVSV’09, TLC zat
en Donkerbroek zijn de deelnemende ploegen in poule D van het B-toernooi. TLC zaterdag kwam in de vorige edities nog uit onder de naam Tolbert maar dat boek is na de fusie met Leek Rodenburg helemaal dicht. Wat we van TLC mogen verwachten is nu nog niet duidelijk want op het veld speelt de ploeg van trainer Dick Scholtens nog geen rol van betekenis. Een op dit moment zevende plaats is niets iets waarvan je zegt, we zijn aan een geweldig seizoen bezig. Maar wat niet is kan nog komen na een winterstop waar een goed resultaat op het Leekstervoetbalgals er misschien wel voor zorgt dat TLC zaterdag met veel vertrouwen aan het tweede gedeelte van het seizoen begint.

Vertrouwen is iets wat bij VVSV’09 ruimschoots aanwezig zal zijn want die ploeg gaat dit seizoen als de brandweer. VVSV’09 staat namelijk op een tweede plaats achter de aanstaande kampioen Pelikaan S. Dat biedt natuurlijk geen garantie voor eventuele successen op het Leekstervoetbalgala maar een stukje zelfvertrouwen meenemen vanuit de veldcompetitie is nooit verkeerd

ODV is middenmoter in de vijfdeklasse C van zaterdagvoetbal en zal er nog aardig aan moeten trekken om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Een rol die er misschien in poule D van het Leekstervoetbalgala wel in zit want als we kijken naar de teams in deze poule mogen we zeggen dat de onderlinge verschillen om deze poule klein zijn.

Want ploeg nummer vier, Donkerbroek, is een middenmoter in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal uitkomt. Een middenmoter die op een straatlengte achterstand van de top drie staat en er dus bijna vanuit mag gaan dat het als een grijze muis door dit seizoen heen mag voetballen.

Poule D wordt daarom een interessante poule voor de deelnemers aan de Puurvoetbalonline Topcompetitie want dit kan wel eens de poule der verrassingen worden