Stedum-VVSV'09: Voor Stedum is het grijze muis of meedoen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op een duel waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn, bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.

Stedum                                vvsv09
Zaterdag staat in Stedum een heus topduel op het programma als Stedum nummer twee VVSV'09 op de ranglijst ontvangt. Vorig seizoen was ik ook bij dit duel aanwezig en dat was een weekend waar ik niet graag herinnerd wil worden wat overigens ook zal gelden voor VVSV’09-trainer Wim Nubé. Ik had een aardig aantal imbrufen in mijn zak om een opkomende kaakontsteking de kop in te drukken en de trainer van VVSV’09 liep er door een spierverrekking in zijn rug ook niet florissant bij. Het aantal imbrufen werd broederlijk verdeeld om ons fysiek ongemak wat te veraangenamen maar deze tijdelijke oplossing zorgde er toen voor dat een zondagse reis naar het groene gras voor mij niet in beeld was. Het duel in Stedum werd toen een 4-2 zege voor de Stedumers en daar was men toen in het VVSV’09 niet blij mee. Want na een flitsende start kwam na, Stedum’ de klad er een beetje in en werd het uiteindelijk een grijs seizoen voor de fusieclub uit Ulrum/Zoutkamp.

Dit jaar gaat het echter anders bij de formatie van trainer Wim Nubé die overigens aan het einde van het seizoen bij de vijfdeklasser vertrekt. Uit de elf tot nu toe gespeelde wedstrijden haalde VVSV’09 zesentwintig punten binnen waardoor het een tweede plaats inneemt achter aanstaand kampioen Pelikaan S.

Voor Stedum is het daarom zaak om de drie punten in eigen huis te houden want bij een gelijkspel of een verliespartij hebben de Stedumers nog maar een pijl op hun boog liggen. Dat zal dan de tweede periode zijn waar Stedum zich op moet richten en dat wordt met concurrenten als Boerakker, Niekerk en datzelfde VVSV’09 nog lastig genoeg. Dus wil Stedum niet als een grijze muis het seizoen uitvoetballen dan moet zaterdag in het thuisduel tegen VVSV’09 het gas er vol op. Daarbij geven resultaten uit het verleden geen garantie voor een toekomstig succes maar wat wel pleit voor de brigade van Leendert Nieborg is dat in de laatste drie thuisduels de Stedumers als overwinnaar uit de onderlinge strijd tevoorschijn kwamen.