Drie tegen een in poule C Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 21 december begint het 28e Leekstervoetbalgala aan zijn tweede dag met de wedstrijden in de C en D poule van het B-toernooi. Twee poules van ieder vier verenigingen waarbij in deze voorbeschouwing de clubs die in poule C uitkomen.

LVG 365101h               1386056005NlogoGVB, De Wilper Boys, SVMH en OKVC nemen het in poule C tegen elkaar op en het bijzondere is dat in deze poule drie zondagclubs en een, OKVC, zaterdagclub.

 Dat laatstgenoemde vereniging aanwezig is mag wel een klein beetje als bijzonder worden gezien want vorig jaar moest OKVC zich door een tekort aan spelers op het laatste moment nog afmelden Daar was de organisatie niet blij mee maar OKVC heeft beterschap beloofd dus vandaar dat de vijfdeklasser uit Oldehove weer van de partij is. OKVC komt op de zaterdag direct in het eerste duel in actie tegen SVMH uit Nuis Niebert. Waar de ploeg uit Oldehove op dit moment in de veldcompetitie een vierde plaats inneemt presteren de mannen van trainer Patrick van Nimwegen duidelijk minder. Een achtste positie neemt de ploeg op dit moment in en dat is eigenlijk een beetje onder de stand van SVMH dat vorig seizoen nog meedeed in de strijd om promotie naar de vierde klasse.

GVB is de derde ploeg die in poule C in actie komt en GVB, waar Sjoerd Visser na afloop van dit seizoen als hoofdtrainer vertrekt, doet het dit jaar opmerkelijk goed in de vijfde klasse E. De zondagclub uit Grootegast neemt met 22 punten uit twaalf duels een keurige vijfde plaats in en voldoet daar mee ruim aan de verwachtingen. Of dit ook betekent dat GVB kans maakt om tot het A-Toernooi door te dringen weet je natuurlijk nooit maar prima presteren op het veld vertaalt zich naar een prima sfeer en dan kan een team tot grote hoogtes stijgen.

De vierde deelnemer in poule C is De Wilper Boys die in zondag 5C een rol in de onderste regionen vervult. De Wilper Boys vindt zich namelijk terug op een 12e plaats en kende dit seizoen nog maar twee keer het zoet van een overwinning. Of dat op het 28e Leekstervoetbalgala anders zal zijn zullen we moeten afwachten maar gezien de resultaten in de competitie zal de ploeg uit De Wilp als een outsider voor het bereiken van de volgende ronde worden gezien.