Twee rode kaarten, een avonduel en is de flow aanwezig

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Op het moment dat dit geschreven wordt horen we de wind waaien door de bomen. De weergoden hebben het Sinterklaas niet gemakkelijk gemaakt op 5 december. Er staat voor komend weekend een volledig programma op het programma bij vv TLC. De kans op afgelastingen is echter aanwezig, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden.

TLC

Zaterdag 7 december staan er 11 thuiswedstrijden genoteerd waaronder TLC E5 - VEV'67 E4 om 10:30 uur, TLC F1 - Marum F1 om 10:30, TLC B2 - Roden B2 om 12:30 en pakt A1 zijn 3e overwinning op rij? Om 14:30 spelen zij tegen Asserboys A1. Verder zijn er nog tal van andere leuke wedstrijden te aanschouwen op sportpark Rodenburg. Ook dit weekend worden de wedstrijden gefloten door (vrijwillige) scheidsrechters. Naast de 11 thuiswedstrijden ook 11 uitwedstrijden en spelen VEV F6 en TLC F5 om 9:00uur tegen elkaar, om 10:15 ook bij VEV de wedstrijd VEV'67 E2 - TLC E3 en MB1 gaat naar Peize niet naar Beauty Sauna Peize, maar naar vv Peize. VR1 kunnen maandagavond 9-12 om 20:00uur in en tegen Waskemeer hun 1e titel veilig stellen..

Zondag 8 december staan er 3 thuis- en 3 uitwedstrijden. TLC zon 3 ontvangt om 11:00 uur SC  Makkinga, TLC zon 2 ontvangt Haren 4 om 12:00 en TLC zon 1 ontvangt SVZ uit Zeijen.

Komt u per auto naar het sportpark dan een verzoek aan de bezoekers om de auto's NIET op de parkeerplaatsen bij de Jumbo supermarkt te zetten, maar op de groenstrook naast de Rodenburghal.

Bij de zaalafdeling is er vrijdagavond 2 thuis- en 3 uitwedstrijden. TLC 7 en TLC 9 spelen in sportcentrum Leek en TLC 2, TLC 4 en TLC 8 spelen vrijdagavond een uitwedstrijd.

vv TLC zat 1 - KRC 1

Afgelopen zaterdag een merkwaardige wedstrijd tussen TLC zat 1 en SIOS. Voor de neutrale toeschouwer was het een genot want er gebeurde van alles. Zaterdag ontvangt TLC zat 1 nummer laatst Kantens de Robben Combinatie, vv KRC, uit Kantens.

Het liep niet lekker in de eerste helft bij het groen/blauwen uit Leek. Na de eerste helft stond er een 1-3 score op het digitale scorebord in het voordeel van SIOS. vv TLC zat 1 trad deze middag aan met 4 spelers uit het 2e team en dat was te zien. Automatismen ontbraken en de ploeg uit Sauwerd was wat feller in de duels wat resulteerde in een 1-3 voorsprong. In de 2e helft ontspon zich een waar spektakel. TLC zat vocht zich terug naar een 3-3 stand waarna de gasten op een 3-4 voorsprong kwamen. Vlak voor tijd werd een er een overtreding gemaakt op een doorgebroken speler van TLC en kon de verdediger van SIOS met rood vertrekken. In het voorbij gaan van de scheidsrechter maakte deze speler een respectloze opmerking en kreeg wederom rood. 2x rood voor 1 speler is iets wat je zelden meemaakt. De penalty werd benut en de stand weer rechtgetrokken 4-4. In de resterende minuten had zomaar 6-4 kunnen zijn, maar bleef het bij 4-4 en genoeg stof om in de kantine over na te praten. TLC zat 1 ontvangt zaterdag a.s. KRC uit Kantens. Een leuke tegenstander om lekker tegen te voetballen. Met een nagenoeg fitte selectie gaat TLC zat 1 proberen de punten in Leek te houden. Eén gevaar loert om de hoek: ‘Onderschatting’. KRC, Kantens de Robben Combinatie, heeft nog geen wedstrijd in winst kunnen uitdrukken. Met 2 gelijke spelen en 9 verliespartijen bivakkeert KRC dan ook op de laatste plaats in de 5e klasse. Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd in en tegen Holwierde ook verloren met 2-0. Zaterdag gaat de ploeg uit Kantens naar Leek om daar te proberen de eerste overwinning te behalen. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden voor de ploeg uit de gemeente Eemsmond. Maar de bal is rond.

Waskemeer VR 1 - vv TLC VR1

Stond de laatste wedstrijd van 2013 in en tegen Waskemeer eerst gepland op zaterdagmiddag 7 december nu wordt deze gespeeld op maandagavond 9 december om 20:00uur. Lukt het de vrouwen van de 3T's om hun eerste succes te behalen?.

Afgelopen zaterdag was het tweede vrouwenteam van ONT uit Opeinde de tegenstander van TLC VR1. TLC VR1 wist ook deze wedstrijd in winst om te zetten en zo de zevende winstpartij bij te schrijven. ONT VR2 kwam met een versterkt team naar Leek toe. Dit maakte geen indruk op TLC en al na 4 minuten was het al 2-0 en waren de vrouwen uit Opeinde even helemaal de weg, nee de bal, kwijt. Na 45 minuten spelen was het 3-0 voor TLC en waren de vrouwen van ONT 1x gevaarlijk geweest. In de 2e helft was er hetzelfde beeld. TLC dat volop de aanval koos en ONT, dat er sporadisch uitkwam. Met het inmiddels beroemde tikkie takkie voetbal werd de eindstand bepaald. Een mooie overwinning met goed voetbal en mooie goals. Miss of the Match : Het gehele VR1 team!. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vv Stanfries VR1 - TLC VR1 staat op de website, KLIK HIER. Maandagavond wacht Waskemeer VR1 en zal de vele trainingsarbeid zich gaan uitbetalen in een prijs? De speelster, trainers en iedereen die VR1 een warm hart toedraagt verdienen het meer dan ooit. Maar.... dan moet er wel eerst minstens een punt gehaald worden in Waskemeer. Voordeeltje is dat alle concurrenten a.s. zaterdag hun wedstrijden al spelen. Met een volledige fitte selectie reizen de groen/blauwe dames richting Waskemeer en wordt het een gedenkwaardige avond?

Waskemeer VR1 moest woensdagavond 4 december aantreden tegen Rottevalle VR1. Deze wedstrijd ging met 2-1 verloren en zo vinden we Waskemeer VR1 met 3 punten terug op de 8e plaats. Waskemeer scoorde deze competitie maar 6x tegen TLC met 48x. Het zal maandagavond dan ook niet gemakkelijk worden voor de Waskemeerster dames tegen een hechte defensie, een stabiel middenveld en de driftige aanvallers van TLC. Toch wordt een overwinning niet cadeau gegeven en zal het TLC waar mogelijk moeilijk maken.

vv TLC zon 1 - SVZ 1

Alweer de derde thuiswedstrijd op rij voor TLC. Na Buinerveen en Amboina komt zondag SVZ uit Zeijen naar sportpark Rodenburg. Beide ploegen zitten in een positieve flow en de vraag is daarom ook 'Zal TLC zon 1 ook haar 12e wedstrijd in winst weten om te zetten?'

Afgelopen zondag werd ook FC Amboina aan de zegekar gebonden. Daar leek het na 40 seconden niet op, want Amboina scoorde binnen de minuut al de 0-1. In deze fase was Amboina ook de betere ploeg, maar naarmate de 1e helft vorderde kwam TLC steeds beter in de wedstrijd. Stefan van Leeuwen bracht de stand op 1-1 na een foutje van de Amboina verdediging. Uit een corner van Ramon Sinninghe kopte Sale Rozema TLC op prachtige wijze naar een 2-1 voorsprong. Amboina liet ook zien over technisch vaardige spelers te beschikken en kwam TLC af en toe met de schrik vrij. Amboina speelde soms op het randje en trainer Slomp was dan ook al snel door zijn wissels heen. Zuur was de hoofdwond van Vincent van Kammen die amper een minuut in het veld stond en het veld weer moest verlaten. Het 3e doelpunt was een prima voordeel gegeven situatie doordat Stefan Mulder zich onttrok aan buitenspel en de 3-1 binnen schoot. Aan beide zijden ontstonden nog een aantal kansen, maar was het Sale Rozema die de eindstand op 4-1 bepaalde. A.s. zondag wacht de nr. 3 van de 5e klasse E SVZ uit Zeijen. De uitwedstrijd werd met 5-0 gewonnen, maar SVZ zit ook in een flow en heeft TLC deze wedstrijd zeker nog niet gewonnen.

SVZ uit Zeijen zit in een positieve flow en bekleed daarom een 3e plek in de 5e klasse E. De uitwedstrijd tegen vv Buinen werd met 1-5 gewonnen. Kenneth Vianen was met 2 doelpunten belangrijk voor de jonge ploeg uit het Drentse dorp. Met 14 punten achterstand op koploper TLC en 8 punten op Witteveense Boys reist SVZ a.s. zondag naar Leek om te proberen het gat kleiner te maken. Trainer Albert Noord zal vol voor de 3 punten gaan en loeren op de misstappen van zowel TLC als Witteveense Boys. In het thuisduel werd SVZ met 0-5 aan de kant gezet, maar dat zal zondag niet gaan gebeuren.

vv TLC Zaal

Vrijdagavond staan er 2 wedstrijden op het programma in Sportcentrum Leek. Om 19:00 trappen TLC 7 en GDVV Martinistad 1 en op hetzelfde moment staan TLC 9 en CSVH 1 tegenover elkaar. De zaalvoetbalclub GDVV Martinistad uit Groningen bestaat uit spelers die doof of slechthorend zijn. Als u benieuwd bent hoe dat gaat met zo'n team kom dan kijken in het Sportcentrum.

Vrijdagavond ook 3 uitwedstrijden; te weten; Drs. Vijfje 5 - TLC 2 om 21:00, REUZ 4 - TLC 6 om 21:00 en Madjoe 7 - TLC 8 om 21:30.