Een nieuwe naam, een outsider en de titelverdediger

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 20 december gaat het 28e Leekstervoetbalgala van start en zoals altijd wordt er gestart met het B-toernooi. Op de eerste avond komen poule A en B in actie en nadat we de deelnemende verenigingen van poule A al hebben voorgesteld richting we ons in deel twee van de voorbeschouwingen op poule B van het B-toernooi.

LVG 365101h                         1386056005Nlogo

In poule B zullen op vrijdag 20 december Boerakker, Haulerwijk, TLC-zondag en Ezinge in actie komen.

Boerakker laat al jaren zien dat het een ploeg naar het Leekstervoetbalgala afvaardigt waar tegenstanders terdege rekening mee moet houden. Zo won Boerakker tijdens de 27e editie de finale van het B-toernooi door in de finale met 2-1 van Pelikaan S te winnen. En in het A-toernooi werd de halve finale bereikt waar de latere winnaar te sterk voor Boerakker bleek te zijn en het duel met 2-0 verloren ging. Dat er ook dit jaar weer het nodige verwacht mag worden is duidelijk want ook op het veld doet het team van trainer Marco van der Veen het ook prima al ging het in de maand november met nederlagen tegen Pelikaan S, VVSV’09 en een gelijkspel tegen Z.E.C. uit Zandeweer even wat minder. Maar ondanks dat zal Boerakker op de 28e editie ongetwijfeld tot een van de favorieten voor de winst in het B-toernooi gaan behoren.

 

Haulerwijk is niet altijd een van de deelnemende ploegen op het Leekstervoetbalgala maar de vijfdeklasser is dit jaar wel van de partij. Vorig jaar was het ook deelnemer en toen waren de resultaten niet echt geweldig want alle drie de poulewedstrijden gingen toen verloren. Daar zal Haulerwijk zich ongetwijfeld voor willen revancheren en die kans is wel degelijk aanwezig want nadat het vorig jaar op een vijfde plaats in de competitie eindigde, na het in de twee seizoenen daarvoor twee keer was gedegradeerd, staat het op dit moment op een derde plaats met maar drie punten achterstand op koploper Tijnje.

De derde ploeg die in poule B in actie komt is v.v. TLC-zondag. TLC is eigenlijk een debutant want onder deze naam werd er nog nooit door voetballers uit Tolbert en Leek aan het Gala deelgenomen. In 2010 wist Leek Rodenburg het A-toernooi nog winnend af te sluiten en de schone taak om daar een vervolg aan te geven is dus voor v.v. TLC-zondag weggelegd. Want de zondagafdeling doet het namelijk ook op het veld uitstekend want de ploeg van Gert Slomp gaat ongeslagen aan de leiding in zondag 5E.

De vierde vereniging die in poule B in actie komt is Ezinge. De Ezingers zijn al jarenlang deelnemers en zorgden zo heel af en toe nog weleens voor een stunt. Een stunt die er dit jaar ook weleens in kan zitten want de Ezingers hebben een paar spelers in de gelederen die het zaalvoetbal redelijk beheersen. Een nadeel is misschien dat goalgetter Jasper Dijkstra niet van de partij is want de lange spits verblijft voor een paar maanden in het buitenland. Op het veld loopt het overigens nog niet echt geweldig want de ploeg van trainer Ynze Prins is terug te vinden op een 11e plaats in zaterdag 5E. Maar resultaten op het veld zeggen niet alles en daarom ziet Puurvoetbalonline Ezinge toch als een outsider wat het bereiken van de volgende betreft.