Een topfavoriet een onbekende en een nieuw gezicht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 20 december gaat het 28e Leekstervoetbalgala van start en zoals altijd wordt er gestart met het B-toernooi. Op de eerste avond komen poule A en B in actie en in deze eerste aflevering van het voorstellen van de deelnemende clubs starten we met poule A.

1386056005Nlogo                 LVG 365101h

In deze poule komen we Niekerk, Waskemeer, Pelikaan S en Fochteloo tegen. Een poule waar Pelikaan S voor velen de grote favoriet zal zijn om door te stoten naar de volgende ronde.

Pelikaan S is dit seizoen, hot’ in voetballand wonderland want de club uit Oostwold is ambitieus. Stappen willen maken in het veldvoetbal zorgde er voor dat er een aantal spelers naar Oostwold kwamen die bij menig eerste klasser niet zouden misstaan. Mannen als Danny Holband, Rafael Bianco en Handrit Hoxhaj kun je wel om een boodschap sturen en ook uit Oostwold zijn spelers als Jos Bulten en Kevin van Dellen uitstekende krachten voor het team van de gedoodverfde kampioen in de 5e klasse E van het zaterdagvoetbal. Ook op het Leekstervoetbalgala behoort Pelikaan S de laatste jaren tot de smaakmakers en wat mede kwam door de inbreng van Yoshua St. Juste. Of de international er dit jaar ook bij zal zijn is nog niet bekend maar ook zonder deze geweldige zaalvoetballer zal Pelikaan S ongetwijfeld een rol van betekenis gaan spelen.

Niekerk is ook een team waar rekening mee gehouden moet worden want na het samengaan van de zaterdag en zondagafdeling zijn in Niekerk de krachten gebundeld. In de competitie komt dat er op dit moment nog niet echt uit want de ploeg van trainer Sjoerd Visser neemt op dit moment achter Pelikaan S, VVSV’09 en Boerakker een vierde plaats op de ranglijst in. Maar in de zaal kan deze bundeling van krachten weleens voor een verrassende ontwikkeling zorgen waardoor Niekerk door sommige kenners als een outsider getipt wordt .

Dat geldt niet voor Waskemeer wat voor velen een redelijk onbekende ploeg is . De grote onbekende voor velen wat niet geldt voor de topscoorder van de ploeg, Daniel Postema. De goalgetter heeft al aantal clubs versleten en is nu de man in Waskemeer die bijna iedere week wel goed is voor een paar doelpunten. Of Postema met zijn teamgenoten in de zaal goed uit de voeten kan zal moeten blijken maar in 5C zaterdag gaat de ploeg wel aan de leiding voor SC Twijzel dat drie punten minder heeft maar ook een duel minder heeft gespeeld.

De vierde ploeg in poule A is Fochteloo dat in 5C zondag op een twaalfde plaats terug te vinden is. Een bescheiden klassering die er voor zorgt dat het een wonder zou zijn als Fochteloo tot de twee ploegen gaat behoren die naar de volgende ronde door zullen gaan.