Een streekderby in Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op een duel waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn, bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.

Eenrum                             Warffum1

Vanmiddag, zondag 1december, staat de streekderby Eenrum-Warffum op het programma. Een duel waarin beide zich geen puntverlies kunnen veroorloven. De Eenrumers moeten namelijk winnen om aansluiting te houden met Engelbert en WEO en Warffum moet winnen om niet als een grijze muis door de competitie te wandelen.

Naast deze belangen speelt er ook nog zoiets als een streekderby waarin de Eenrumers in de laatste jaren meestal de bovenliggende partij waren. Zo werd er vorig seizoen met 1-0 gewonnen in een thuisduel dat overigens in Warffum werd gespeeld. Op een steenkoude donderdagavond in april werd het toen een kleine overwinning voor de Eenrumers die drie dagen later het ,uitduel’ in Eenrum ook wisten te winnen.

Waar Ronald Bouwman op dit moment het in Eenrum aardig op de rails heeft staan is dat in Warffum op dit moment even een wat lastiger verhaal. Dat komt doordat de ploeg van vertrekkend trainer Marnix Bakker als zeer jong en daardoor onervaren gezien mag worden. Een onervarenheid die de ploeg volgens Bakker met regelmaat opbreekt. ‘Warffum heeft op dit moment door onze jonge gemiddelde leeftijd geen echte leider in het veld. Dat is ook iets wat in je karakter moet zitten. Dat breekt ons tegen de meer ervaren teams helaas steeds op en wat onze positie op de ranglijst daarom ook wel een beetje verklaart.”

Maar in een streekderby tellen andere wetten weet ook Marnix Bakker die samen met zijn ploeg hoopt dat een stunt tegen Eenrum voor een leuke serie tot aan de winterstop kan zorgen. ‘Daar hoop ik natuurlijk wel op maar ik verwacht een Eenrum dat zeker ook gebrand zal zijn op de overwinning en waar we de zege zeker niet van cadeau gaan krijgen.”