Een tip qua weersverwachting en een Line Up bij v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Na een beker- en inhaalweekend staat er voor komend weekend weer een volledig programma op de rol bij vv TLC. Wan als de weergoden ons goedgezind zijn hebben we weer een leuk weekendje voor de boeg. Aangezien het, volgens weeronline, vrijdag a.s. een nat dagje gaat worden is de kans op een afgelasting aanwezig, dus houd daar wel rekening mee.
TLC

Zaterdag 30 november a.s. zijn er 10 thuiswedstrijden waaronder TLC C1 - VEV'67 C1 om 9:00 uur, TLC E3 - ONR E2 om 10:30 en om 14:30 TLC A1 - LEO Loon A1 en TLC VR1 - ONTVR 2. Er zijn vanaf 9:00 uur meerdere wedstrijden te bewonderen op sportpark Rodenburg, maar die kunnen we niet allemaal benoemen. Net als elk weekend staan de thuiswedstrijden onder deskundige leiding van (vrijwillige) scheidsrechters.

 Naast de 10 thuiswedstrijden zijn er ook 11 uitwedstrijden en ziet het bij GVAV Rapiditas blauw/groen van de TLC teams. E1, E2 en D1 spelen op sportpark Kardinge respectievelijk tegen GVAV E1, GVAV E2 en GVAV D2. Het Sterrenteam, Cupfighters en Koploper TLC zat 2 reist af naar Haulerwijk om het daar op te nemen tegen Haulerwijkse Boys 3.

Voor zondag 1 december noteren we 2 thuis- en 3 uitwedstrijden. TLC zon 2 ontvangt om 12:00 uur de fusieclub uit Bedum nl. sv Bedum 2. TLC zon 1 ontvangt zondagmiddag FC Amboina uit Assen. Het feest van de 1e periode is geweest en de vraag is "houdt TLC zon 1 zijn ongeslagen status vast?"

Komt u per auto naar het sportpark dan een verzoek aan de bezoekers om de auto's NIET op de parkeerplaatsen bij de Jumbo supermarkt te zetten, maar op de groenstrook naast de Rodenburghal.

 Bij de zaalafdeling zijn er vrijdagavond 3 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden. TLC 3, TLC 4 en TLC 8 spelen in sportcentrum Leek en TLC 5, TLC 7 en TLC 9 spelen vrijdagavond een uitwedstrijd. TLC 1 heeft ook een uitwedstrijd, maar die wordt donderdagavond gespeeld.

vv TLC zat 1 - SIOS 1

Afgelopen zaterdag was een vrij weekend voor TLC zat 1 en kon iedereen een beetje herstellen van de klachtjes en pijntjes. Komende zaterdag ontvangt TLC zat 1 de bauw/witte formatie uit Sauwerd. Als TLC zat 1 de lijn voortzet als in de uitwedstrijd tegen TEO dan wordt het knap lastig voor SIOS om de punten uit Leek mee te nemen. Na de goede wedstrijd en zuur verlies in Ten Post tegen TEO zijn de ogen nu gericht op SIOS. TLC zat 1 heeft, na de goede wedstrijd in Ten Post, alle vertrouwen in een goed resultaat. TLC staat op een verdienstelijke 7e plaats, maar moet zaterdag eigenlijk wel winnen om in het spoor te blijven van Niekerk (6e) en TEO (5e). TLC zat 1 zal met een nagenoeg fitte selectie aantreden tegen SIOS en vol voor de winst gaan. Trainer Dik Scholtens heeft de ploeg op dit moment goed aan het voetballen en de wedstrijd van a.s. zaterdag kan best een leuke middag opleveren in Leek. SIOS vertoeft op een 9e plaats en speelde 2 weken geleden gelijk (2-2) tegen nr. laatst KRC. SIOS presteert wisselvallig de eerste seizoenshelft, maar blijft toch een grillige ploeg die zomaar uit niets kan verassen. Ook SIOS was afgelopen weekend vrij en komt dan ook uitgerust naar Leek. Om niet verder af te dalen naar de onderste plekken zijn de punten hard nodig en zal de ploeg van trainer Auke Doornbosch vol voor de 3 punten gaan.

 vv TLC VR1 - ONT VR1

 Na een vrij weekend gaan de vrouwen van TLC a.s. zaterdag de strijd aan met de vrouwen van ONT uit Opeinde. Om 14:30 uur zal de bal aan het rollen gebracht worden en wordt er jacht gemaakt op de 7e overwinning. Twee weken geleden won TLC VR1 de lastige uitwedstrijd met 0-5 van Stanfries VR1. De van een blessure terug gekeerde Nikki Bosman liet zich in deze wedstrijd zien en met 2 doelpunten en een handvol assists was zij belangrijk voor het team van de 3T's. Sylvana en Bowina (2x) waren de andere Torjägerin van vv TLC VR1. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vv Stanfries VR1 - TLC VR1 staat op de website, KLIK HIER. Zaterdag wacht ONT VR2 en moet gewaakt worden voor 'onderschatting'. Qua voetbal en conditie zal TLC de betere ploeg zijn, maar kan onderschatting een 'tegenstander' gaan worden. Wil vv TLC VR1 voor het kampioenschap gaan dan zal er vanaf minuut 1 geconcentreerd en in een hoog tempo gespeeld moeten worden. De achtervolgers, Bleu Boys VR1, Rottevalle VR1 en de Sweach VR1, loeren op elke misstap van de Leekster vrouwen.

ONT VR2 heeft na 7 wedstrijden slechts 3 punten bij elkaar gesprokkeld. Alleen was er winst op de vrouwen uit Waskemeer (5-1). Afgelopen zaterdag kreeg ONT VR2 er flink van langs van vv Rottevalle VR1 (10-1) en moet nu op bezoek bij koploper vv TLC VR1., Dat zal voor de geel/zwarte brigade een lastige middag gaan worden, maar de bal is rond. Volgens de poster op de website van vv ONT is deze club 'De gezelligste club van Friesland!' en ja, dan zijn de uitslagen ook niet zo heel belangrijk! De gezelligste club van Friesland? Dat willen we graag met eigen ogen zien natuurlijk. Aanvang 14:30 uur sportpark Rodenburg

vv TLC zon 1 - FC Amboina

 Het was feest op sportpark Rodenburg afgelopen zondag. Na de 6-0 overwinning op Buinerveen is vv TLC zon 1 winnaar geworden van de 1e periode. Met DJ Remko in de kantine werd dit luidkeels gevierd. In de andere inhaalwedstrijd moesten EEC en Amboina tegen elkaar werd het een 2-2 gelijkspel. Wederom puntverlies voor EEC en lijkt het erop dat Witteveense Boys de voornaamste belager voor TLC zon 1 is. Aankomende zondag wacht FC Amboina uit Assen. Afgelopen zondag werd ook de 10e wedstrijd in winst omgezet. Buinerveen werd met een 6-0 nederlaag terug naar Drenthe gestuurd. vv TLC was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en het waren de slordigheden van de thuisploeg die Buinerveen kleine kansen opleverden. In de 12e minuut werd Sale Rozema onregelmatig gestuit in het strafschopgebied en kreeg een strafschop. Dezelfde Sale Rozema wist deze kans niet te benutten en schoot de bal naast. Even later was het dan wel raak en bracht Stefan van Leeuwen TLC op 1-0. Sale Rozema bracht de stand op 2-0 en voor rust zorgde Stefan van Leeuwen met zijn 2e voor de 3-0 ruststand. In de 2e helft was het alleen TLC dat het spelbeeld bepaalde en Buinerveen kwam er maar sporadisch uit. Niels Jonkman bracht in een scrimmage de stand op 4-0 en even later ook op 5-0. Sale Rozema maakte de 6-0 en het feest voor TLC compleet op deze koude, natte zondagmiddag. Martijn Kuiper uit B1 maakte zijn debuut in TLC zon 1 en deed dat zeer naar behoren. En zo staan er nog een aantal A & B-junioren klaar om hun opwachting te maken. FC Amboina kreeg op eigen terrein vv EEC op bezoek voor hun inhaalwedstrijd. Voor beide ploegen cruciaal om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. Beide clubs hielden elkaar in evenwicht 2-2 en zagen koploper TLC verder weglopen. Amboina is de laatste tijd niet altijd positief in het nieuws gekomen en zijn daar inmiddels ook voor gestraft (geldboete + 2 punten in mindering; red.) en laten we hopen dat het een leuke wedstrijd gaat worden zonder excessen. Veel informatie is er niet over Amboina te vinden (geen website), maar het is wel een ploeg die beter gaat voetballen tegen de sterkere tegenstanders. Tegen TLC kan Amboina zich van zijn beste kant laten zien en kan het de thuisploeg een lastig middagje bezorgen.

Beide ploegen worden, voorafgaand aan deze wedstrijd, begeleid door een Line-Up van de F5 en F6 pupillen. Een nieuw idee van de activiteitencommissie om jeugd en senioren dichter bij elkaar te brengen, want de jeugd heeft immers de toekomst. De F5 en F6 pupillen zijn de jongste voetballertjes, in competitieverband, van TLC en deze Line-Up is zeker een kijkje waard. Aanvang wedstrijd : Zondag 1 december om 14:00 uur.

 vv TLC Zaal

Vrijdagavond staan er 3 wedstrijden op het programma in Sportcentrum Leek. Om 20:00 trappen TLC 3 en Achilles 1894 1 (zaal) af, om 21:00uur gevolgd door TLC 8 tegen ONR 3 en wordt de avond om 22:00 uur afgesloten met de wedstrijd TLC 4 en Drs. Vijfje 19. U ziet het, weer een ouderwets avondje TLC! U bent van harte welkom in het Sportcentrum