Gaat Eenrum stunten tegen Asser Boys ?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op een duel waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn, bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.
Eenrum                 asserboys
Zondag staat in Eenrum het bekerduel Eenrum-Asser Boys op het programma. Een wedstrijd tussen een vijfdeklasser en een derdeklasser waarbij het gaat zoals het in mijn ogen hoort. De laagst geklasseerde ploeg speelt thuis. Eenrum bereikte de eerste KO-ronde door in de poulefase van PJC, Woltersum en Oldambster Boys te winnen. Asser Boys kwam in de eerste KO-ronde terecht door zeges op VVK, Tynaarlo en Kwiek uit Hoogezand. Waar Eenrum vervolgens derdeklasser Bellingwolde na strafschoppen het bekertoernooi uitknikkerde lukte Asser Boys dat met vijfdeklasser BEW uit Vledder.

Een mooi affiche in Eenrum want hoewel de thuisploeg wat verzwakt is doordat er enkele spelers door blessures verhinderd zijn zal de ploeg van trainer Ronald Bouwman toch willen stunten tegen de boys uit Assen. Waar de Eenrumers op dit moment op een tweede plaats in 5D staan staat de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Hemmo de Wal op een tiende plaats in de competitie. Een plaats die nog geen garantie betekent op en langer verblijf in de derde klasse omdat het verschil in punten met de ploegen onderaan de ranglijst nog niet groot genoeg is.

Daarom kan het duel dat om 14.00 uur begint op het sportpark in Eenrum weleens een interessante ontmoeting worden en is een stunt, winst voor de thuisploeg, niet bij voorbaat uitgesloten.