Dit weekend 18 duels bij v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Het was afgelopen weekend een mooi weekend voor vv TLC. Zaterdag hing voor de eerste keer de nieuwe verenigingsvlag van vv TLC in top en heten de vv TLC beachflags de bezoekers welkom. ‘s Middags was heel Nederland in de ban van zwarte Piet, Sinterklaas was bijzaak. De aankomst van de goedheiligman in Groningen, onder begeleiding van o.a. hoofdpiet, paniekpiet en J. Bondpiet, was wel een stukje Groningen promotie. En kinderen, de (voetbal)schoen kan weer gezet worden. Vrijdagavond was er de trekking voor het 28e Leekstervoetbalgala in een overvolle, maar sfeervolle ambiance in het Sportcentrum Leek, hier komen we zo op terug. Zeker noemenswaardig zijn de overwinningen van D1, VR1, TLC zat 2 (#vedettes; #sterrenteam) en TLC zon 1 tegen naaste concurrent vv EEC. Aankomend weekend staat een beker- / inhaalprogramma op de rol.
TLC
Met de nieuwe vlag in top werd er afgelopen zaterdag vanaf 9:00 volop gevoetbald bij vv TLC. D1 boekte een belangrijke overwinning op ZFC Zuidlaren D1 3-2, Zevenhuizen D1 was te sterk voor TLC D3 1-6, in een doelpuntrijk duel verloor E6 met 5-6 van buurman Boerakker/SVMH E2 en ook TLC zat 2 (#vedettes) (#sterrenteam) wist de dubbele cijfers niet te halen tegen Boerakker 2, 9-1. Zondagmorgen ging de strijd in de ‘TLC ArenA’ tussen TLC 3 en TLC 4 en dit werd een 1-0 overwinning voor TLC 3. ‘s Middags boekte TLC zon 1 een belangrijke ‘zakelijke’ 2-0 overwinning op mede concurrent vv EEC en heeft daarmee, met nog 15 andere clubs in Nederland, nog steeds een 100% score; 9 gespeeld 27 punten.

Komend weekend staat in het teken van inhaal- en bekerwedstrijden. Zaterdag 23/11 komen er 11 TLC teams en zondag 24/11 komen er 3 TLC teams in actie. Zaterdag strijd E3 in de beker in en tegen Roden E4, TLC zat 2 (#vedettes) (#sterrenteam) bekert in Gerkesklooster tegen GSVV 2 en zondag bekert TLC zon 2 in eigen huis tegen Hijken Hooghalen Combi 2. De overige teams hebben een inhaal competitiewedstrijd waarbij TLC zon 1 a.s. zondag een periodetitel kan pakken. In sportcentrum Leek staan vrijdagavond ’Late Night’ wedstrijden gepland. TLC 2 en 9 spelen om 21:00 en TLC 1 en TLC 3 om 22:00.

Loting 28e Leekstervoetbalgala: Afgelopen vrijdagavond vond de trekking plaats voor de 28e Leekstervoetbalgala. De trekking werd verricht door Roel Muskee, de drijvende kracht van de website www.tweenul.nl. Tijdens deze avond werd nog even stil gestaan bij het overlijden van Gerrie Mühren. De wereldberoemde voetballer, die ambassadeur was van het LVG, wordt niet vergeten en krijgt een waardig eerbetoon: de beste speler van het toernooi krijgt vanaf de 28e editie de ‘Gerrie Mühren-trofee’.

Dat het LVG leeft in onze regio bleek wel uit de massale belangstelling in de oude kantine van het Sportcentrum Leek. Zeker in het Westerkwartier leeft dit toernooi en vanuit deze hoek was het dan ook rijk vertegenwoordigd. 40 clubs hebben zich ingeschreven voor het van oorsprong ‘zaalvoetbaltoernooi voor veldteams’. Leuk is dat ook clubs uit Friesland zich hebben aangemeld en zo kent de 28e editie vier debutanten te weten: vv Fochteloo, De Griffioen, DIO Oosterwolde en sv Donkerbroek, allen afkomstig uit Stellingwerf. Dit jaar is Oerterp na enkele jaren afwezigheid weer van de partij en zien we vv Zuidhorn dit jaar niet in actie.

vv TLC zal zowel met zaterdag 1 als zondag 1 uit gaan komen in het B-toernooi. De trekking voor vv TLC is als volgt :

Poule B: Boerakker, vv Haulerwijk, TLC zon 1, vv Ezinge

Poule D: TLC zat 1, sv Donkerbroek, ODV, VVSV’09

De wedstrijden worden gespeeld op:

20 december 2013 B-toernooi 17.30 – 23.00 uur

 21 december 2013 B-toernooi 18.00 – 23.00 uur

 Voor het volledig programma en indelingen verwijs ik u naar de website van het Leekster Voetbalgala www.lvgala.nl

vv TLC zat 1 vrij: Dat niet altijd de beste ploeg wint heeft TLC zat 1 afgelopen zaterdag ondervonden tegen TEO in Ten Post. De veel betere ploeg, maar met lege handen staan dat was kort samengevat de wedstrijd. A.s. zaterdag geen wedstrijd voor TLC zat 1 en kan er koers gezet worden naar de Leekster haven om daar de goedheiligman te verwelkomen.

“De wedstrijd in Ten Post was misschien wel de beste wedstrijd die TLC zat 1 gespeeld heeft”, aldus leider Henk Mulder. “Wij verzuimen te scoren en TEO deed dat wel en zo verlies je de wedstrijd die we compleet domineerden en dat is zuur”. “Na de rode kaart voor Gerrit Cornellisse was het met ons gebeurt en gingen we huiswaarts zonder punten” was de duidelijke analyse van Henk Mulder. TEO had na het verlies in Sauwerd nog iets goed te maken en gooide een portie strijd in de schaal. Technisch en voetballend begon TLC veel beter, maar uit het niets kwam TEO toch op een 1-0 voorsprong. Guido Bos bracht even later beide ploegen weer op gelijke hoogte 1-1. TLC ging op dezelfde voet door en waar het wachten was op het doelpunt voor TLC werd er weer tegen de verhouding in 2-1 voor TEO. Sergio Soekhoe zette vlak voor rust de verdiende 2-2 op het scorebord. Na de rust hetzelfde spelbeeld; TLC volop in de aanval en TEO in de verdedigende stellingen. Dankzij de TEO doelman en een portie geluk bleef het doelpunt uit en wat TLC verzuimde deed TEO wel. Na een vlijmscherpe counter scoorde TEO de 3-2. Voor TLC werd het nog vervelender door de rode kaart voor Gerrit Cornellisse wegens natrappen. Helaas bleven de punten in Ten Post, maar heeft TLC laten zien goed te kunnen voetballen. Over 2 weken komt SIOS op bezoek en wanneer TLC dit spel blijft vasthouden dan kan het nog wel eens een hele lastige middag gaan worden voor de gasten uit Sauwerd.

vv TLC VR1 vrij: Afgelopen zaterdag werd Appelscha aangedaan voor de lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Stanfries VR1. Na een moeizame 1e helft werd ook Stanfries aan de zegekar gebonden en is TLC VR1 nog steeds ongeslagen met 6x winst en 1x gelijkspel. De dames kunnen als koploper dan ook lekker genieten van een vrij weekend. Na de eenvoudige overwinning op ONB VR2 was het tegen de vrouwen van Stanfries even andere koek en was het voor de Leekster dames ‘Vol aan de Bak’. Gedreven door de fanatieke leidster Janneke werd het TLC VR1 niet gemakkelijk gemaakt. In het, tot in de details, uitgebreide verslag van deze wedstrijd kunt u alles nog eens nalezen, maar wij beperken ons tot een korte samenvatting.

In de eerste kwart van de wedstrijd was het vv TLV VR1 wat het spel maakte en volkomen terecht op een 0-1 voorsprong kwam door Sylvana. Dit was voor de zwart/witte formatie van trainer Dappie Eizinga het sein om de stoomlocomotief op volle kracht te zetten en daardoor kwamen de blauw/groene dames onder druk te staan. Dat dit een conditionele aanslag was op de lichamen van de dames uit Appelscha was in de loop van de 2e helft terug te zien. In de rust werd door de 3T’s gehamerd op het favoriete tikie takkie positiespel. Dit werd met veel passie uitgevoerd en zo werd er na 90+2 minuten een eindstand van 0-5 getoond op het digitale scorebord. Een enorme opsteker in deze wedstrijd was het, na een wekenlange blessure, meespelen van Nikki Bosman. Zij liet haar technische vaardigheden zien, scoorde 2x en was met een aantal assists belangrijk. Andere doelpunten makers waren Bowina (2x) en Nikki (2x). Met 2 punten voorsprong op naaste concurrent Bleu Boys VR1 gaat TLC VR1 een voetballoos weekend tegemoet en wordt er voorbereid op de thuiswedstrijd tegen ONT VR1. En wellicht zal deze wedstrijd gespeeld worden in de ‘TLC Arena’. Zal het VR1 wel gaan lukken om als eerste team het scorebord naar de dubbele cijfers te tillen?

vv TLC zon 1 – Buinerveen: Een heel belangrijke overwinning van TLC afgelopen zondag in Ees op naaste concurrent vv EEC. Komende zondag kan vv TLC, bij winst of gelijkspel, tegen Buinerveen de periodetitel pakken. De wedstrijd a.s. zondag begint om 14:00 uur in de ‘TLC ArenA’ op sportpark Rodenburg. En blijft TLC nog in de race bij de andere 15 ongeslagen teams in Nederland of zorgt Buinerveen voor een onverwachte verrassing.

Er was in Ees maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was TLC. “Het was een zakelijke, maar een heel belangrijke overwinning” volgens Ramon Sinninghe. Na een kwartier opende Ramon de score, 0-1. Gedurende de eerste helft verzuimde TLC de score naar een veilige haven te brengen. Omdat het maar 0-1 bleef werd er door de thuisploeg, in de 2e helft, wat fysieker gespeeld, maar tot veel kansen voor EEC leidde dit niet. Stefan van Leeuwen gooide de deur op slot door 15 minuten voor tijd de 0-2 te scoren. Met deze overwinning verstevigd TLC zijn koppositie en met 3 thuiswedstrijden achter elkaar (24/11 Buinerveen, 1/12 Amboina en 8/12 SVZ) kan het een mooie winterstop gaan worden. Zondag de inhaalwedstrijd tegen Buinerveen en bij winst of een gelijkspel pakt TLC de periodetitel. Jeroen Dussel en Jeffrey Pariama zijn door blessures afwezig en Vincent van kammen is een twijfelgeval. U bent van harte welkom!

Het lukt maar niet bij Buinerveen. Afgelopen zondag werd op eigen terrein voor de 7e keer verloren en dit keer van HOC met 3-6. Met 4 punten uit 9 wedstrijden bezet Buinerveen de 10e plaats. Zondag wacht de lange rit naar het Groningse Leek waar de blauwe formatie aan moet treden tegen het nog ongeslagen TLC. Buinerveen mag hopen op een totale OFF day van TLC om hier een punt of meer mee terug te nemen naar Buinerveen. “Gezien de uitslagen van TLC op eigen veld zal het voor ons een lastige middag gaan worden” aldus trainer Jos de Vrieze.

vv TLC Zaal

Vrijdagavond staan er 4 ‘Late Night’ wedstrijden op het programma in sportcentrum Leek. Om 21:00 uur staan TLC 2 – Real Camaradas 3 tegenover elkaar en op dezelfde tijd TLC 9 – Futsal Marum 5. Om 22:00 uur speelt TLC 1 tegen Golden Oldies 1 en ook om 22:00 uur staan TLC 3 en Futsal Dragten 4 tegenover elkaar. Ondanks de late aanvangstijden bent u van harte welkom in het Sportcentrum.

Vrijdagavond staan er ook 2 uitwedstrijden op programma te weten; Drachtster Boys 4 – TLC 6 om 19:00 en Roden 4 – TLC 7 om 21:00 uur.