Zuidhorn hoopt op bekerstunt tegen hoofdklasser Staphorst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 23 en 24 november staat in het teken van de tweede KO-ronde in de strijd om de KNVB-beker. Een toernooi dat voor Zuidhorn een prachtig affiche heeft opgeleverd.
zuidhorn1
Zuidhorn krijgt in de tweede KO-ronde hoofdklasser Staphorst op bezoek naar duel wordt bij de vierde klasser met spanning naar uitgekeken. Want doorgaan in het bekertoernooi is leuk maar hoe verder je komt hoe zwaarder de tegenstanders worden. Tegenstanders die normaliter een maatje te groot zijn omdat er gemiddeld genomen niet echt veel vierde of vijfde klassers de tweede ronde weten te bereiken.

Mocht er een zware tegenstander uit de loting tevoorschijn komen dan is het toch wel prettig als je als lager geklasseerde een thuisduel loot en dat geluk trof Zuidhorn. Daarom staat er zaterdag een echte bekerkraker op het programma want Zuidhorn is klaar voor het bekerduel tegen hoofdklasser Staphorst.

De Staphorsters zijn al een aantal jaren actief in de hoofdklasse en na een beroerde start met drie nederlagen op rij heeft de ploeg in zijn laatste zeven wedstrijden niet meer verloren en staat het daardoor op een 8e plaats in de competitie.

Maar de competitie telt dit weekend even niet want op de site van Staphorst viel te lezen dat trainer Jan van Raalte en zijn mannen hun Groninger opponenten niet moeten onderschatten. Een terechte constatering volgens Zuidhorn-speler Laurens Bloem. ‘We kunnen er niet omheen dat Staphorst zwaar favoriet zal zijn maar het is wel bekervoetbal en het gaat maar om een wedstrijd. Dus wie weet kunnen wij met Zuidhorn wel voor een stunt zorgen. Daarom hopen we dat veel voetballiefhebbers de weg naar ons sportpark weten te vinden want een ding is zeker, we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen.”

Duidelijke woorden van Laurens Bloem die met Zuidhorn op een vijfde plaats in zaterdag 4C terug te vinden is. Een prima prestatie van de promovendus die dit seizoen ook zeker mee zal strijden om de prijzen. Een, prijs’ die de ploeg zaterdag ook zou kunnen pakken als ze het kunstje, een gerenommeerde tegenstander uit het bekertoernooi wippen, zouden realiseren. Dus voor de voetballiefhebbers uit het Westerkwartier en omgeving: Zuidhorn- Staphorst aanvang: 14.30 uur Johan Smitspark Zuidhorn.