Kloosterburen en MOVV op ,supersunday' tegen elkaar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.

                Kloosterburen1                                            MOVV

Zondag staat het duel Kloosterburen-MOVV op het programma. Een duel met een speciaal tintje want op 20 mei 2012 werd in Midwolda het duel MOVV-Kloosterburen gespeeld. Kloosterburen had zich door het winnen van de 1e periode weten te plaatsen voor de nacompetitie waar het in een drieluik met  MOVV en Drieborg moest uitmaken wie in het seizoen2012-2013 in de vierde of vijfde klasse moest uitkomen.

Een spektakel werd het in Midwolda want in Kloosterburen kon je die zondag een kanon afschieten want twee bussen en een sliert aan auto’s vol supporters zorgde er voor dat het sportcomplex van Midwolda omgetoverd werd in een, thuishaven’ van Kloosterburen. Een 2-4 overwinning werd het voor de ploeg van Willem Pettinga die ook voor het duel van zondagmiddag ongetwijfeld voor een 4-2 overwinning zal tekenen.

Bij winst tegen MOVV doet Kloosterburen namelijk prima zaken en weet de ploeg aansluiting te vinden bij de top vijf in 4C zondag. Want in deze klasse is het, supersunday ‘ omdat in Hoogkerk het duel Hoogkerk-Heiligerlee wordt gepeeld en in Vries de wedstrijd VAKO-VVK op het programma staat. Dat betekent dat de top zes dus allemaal tegen elkaar in actie komen.

Voor beide teams dus een wedstrijd met grote belangen waarbij MOVV als sterke wapens Gerhard Offringa en Danny en Jordi Blauw in het veld kan brengen. Dit drietal is verantwoordelijk voor 27 van de 33 treffers van MOVV terwijl de ploeg 20 goals heeft tegen gekregen.

Kloosterburen scoorde tot nu toe 14 keer en kreeg er 19 tegen maar daar waren acht treffers bij die in het duel tegen VAKO werden geïncasseerd.  Dus wat dat betreft wordt het een duel tussen Kloosterburen en MOVV een wedstrijd tussen een veel scorende voorhoede en een degelijke verdediging.