Trainerscarrousel komt op stoom

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De trainerscarrousel begint steeds meer op toeren te raken. Enkele trainers hebben ondertussen al verlengd maar ook zijn er trainers en clubs waarvan de wegen na dit seizoen uit elkaar zullen gaan.
1384588632Nimagescarroussel

Willem Pettinga was er samen met de voetbalvereniging Kloosterburen ook nu weer snel uit. Club en trainer waren het er over eens dat er nog voldoende chemie was om met elkaar verder te gaan zodat Willem Pettinga met ingang van het seizoen 2014-2015 aan zijn 8e seizoen bij de vierde klasser begint.

Enkele kilometers oostelijker zag Warffum het deze zomer nog helemaal zitten met het trainersduo Kees Mulder en Marnix Bakker. De vijfde klasser wilde Marnix Bakker graag voor de club behouden maar Bakker was door privéomstandigheden niet alle zondagvoetbal. De oplossing werd gevonden in een constructie waar de ervaren Mulder een belangrijke rol in zou spelen maar de Stedumer zag zich na een paar maanden om persoonlijke redenen genoodzaakt zijn contract te laten ontbinden. Marnix Bakker zal het lopende seizoen nu afmaken met assistentie van Menno Kloosterhuis maar heeft wel te kennen gegeven dat dit zijn laatste jaar bij Warffum zal worden. Waar de toekomst van Bakker ligt is nog niet bekend maar zijn vizier zal als trainer op het zaterdagvoetbal gericht zijn.

Nog wat oostelijker verlengde ook Ronald Vermeulen zijn contract want bij De Fivel is men zeer tevreden over de jonge oefenmeester uit Groningen. Ronald Vermeulen heeft het zelf ook prima naar zijn zin in Zeerijp zodat de samenwerking tussen trainer en club met ingang van 2014-2015 zijn derde jaar in zal gaan.

In Spijk moeten ze ook de trainersmarkt op want daar vertrekt na twee seizoen Guus Zantinga. Poolster en Zantinga kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat het beter was om na dit seizoen een punt achter de samenwerking te zetten.

In Winsum kan VIBOA ook op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer want Marc van Meel vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij de zaterdag eersteklasser. Van Meel twijfelt nog over zijn toekomst omdat een drukke baan en het trainerschap veel energie kosten. Verder vind de Groninger het ook interessant om actief te zijn in het opleiden van trainers zodat Marc van Meel nog niet weet wat de toekomst hem brengt. Naast Marc van Meel vertrekt ook zijn assistent André Bolhuis want de oud-speler kan werk en het trainerschap niet meer combineren.

Wim Nubé kan ook op zoek naar een andere club want de Eenrumer en zijn huidige vereniging VVSV0’09 besloten om er na dit seizoen een punt achter de samenwerking te zetten. Nubé bezet met zijn team op dit moment een derde plaats in de vijfdeklasse E van het zaterdagvoetbal en ligt op dit moment op koers wat de belangrijke derde plaats in deze klasse betreft.