Middelstum-Neptunia, een onbeschreven blad

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.
Middelstum                                       neptunia

Zaterdag staat voor mij het duel Middelstum-Neptunia op het programma en ik moet zeggen, het is al een tijdje geleden dat ik Middelstum bij een competitieduel aanwezig was. Een wedstrijd met een historisch feit want, althans wat voetbalnoord aangaf, beide teams speelden in competitieverband nog nooit eerder tegen elkaar. Neptunia stapte voor aanvang van het seizoen 2012-2013 definitief over naar het zaterdagvoetbal waar Middelstum al jarenlang in voetbalt.

De Middelstumers degradeerden na het seizoen 2012-2013 naar de vierde klasse en de ploeg van trainer Jan Potma promoveerde juist naar de vierde klasse. Een catastrofale start beleefde Middelstum want de eerste drie duels werden verloren en dat zorgde voor ongerustheid in Middelstum. Bij een enkeling kwamen al visioenen voorbij waarin al aan wedstrijden tegen, en met alle respect, KRC, ZEC en SIOS, werd gedacht.

Maar sinds het met 4-1 verloren duel tegen Veendam’1894 gaat het crescendo met de ploeg van trainer Frank Konneman want in de vier daarna gespeelde duels werden er tien punten behaald. Dat zorgt er voor dat Middelstum op dit moment op de achtste plaats staat en het bij winst op Neptunia een grote stap voorwaarts kan maken.

Dat geldt overigens ook voor Neptunia dat zich door wisselvallig presteren op een elfde plaats terugvindt. Geen echt prettige positie omdat nummer 12, Corenos, op hetzelfde aantal punten staat terwijl De Vogels als nummer dertien maar een punt minder heeft. Het voordeel dat Neptunia heeft is dat het een duel minder heeft gespeeld dan Corenos en De Vogels.

Voor beide teams genoeg te verdienen want een  zege voor de thuisclub betekent een voorzichtige aansluiting bij de subtop en voor de gasten uit Delfzijl betekent winst iets meer lucht in de strijd tegen degradatie.