SV Bedum F1 en Gorecht D2 liggen op koers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De twee jeugdteams die Puurvoetbalonline volgt, Gorecht D2 en SV Bedum F1, doen het uitstekend in de competitie en voeren beide de ranglijst aan. Waar de boys van Gorecht op Kardinge tegen GVAV Rapiditas D6 speelden waren in Bedum de F1-junioren van Hunsingo/Viboa te gast.
svBedum                                        gorecht1Een duel in Bedum wat eigenlijk geen echte wedstrijd was want het werd in Bedum 12-0. Het winnende team, de verliezers en het aanwezige publiek, niemand werd vrolijk van deze monsterzege. Het publiek wil wedstrijden zien waar voor de punten gestreden moet worden maar dat was zaterdag niet aan de orde in Bedum. De thuisploeg was namelijk oppermachtig en maakte zijn faam van koploper dan ook meer dan waar.

Zaterdag gaat de F1 op bezoek in Ten Boer en dat is toch even een ander duel. Een derby wordt een duel tussen SV Bedum en Omlandia genoemd en dan maakt het niet uit of je in het eerste elftal of in de F- junioren speelt. Dan gaat het, gas’ er op want je wilt van de buren natuurlijk niet verliezen. Een driepunter in Ten Boer zal de ploeg een stapje dichter bij de titel brengen want na het duel in Ten Boer moeten er nog drie duels gespeeld worden. Mocht de F1zaterdag winnen kan het een week later, in de rechtstreekse confrontatie tegen Noordster, beslag leggen op de najaarstitel in de 1e klasse poule 6.

Zover is Gorecht D2 nog niet want Gorecht is in een felle strijd verwikkeld met Haren D1 en Gruno D1 als het gaat om de eerste plaats in de 2e klasse poule 17. Zaterdag speelde Gorecht op Kardinge tegen de D6 van GVAV Rapiditas. Het werd, en dan drukken we ons zacht uit, geen sterk duel van de koploper die na de eerste helft met een voorsprong van 0-2 de kleedkamer opzocht. Een matige eerste helft werd gevolgd door een betere tweede maar om te zeggen dat Gorecht de zwarte korrels uit het kunstgrastapijt speelden zou te ver gaan. In de tweede helft werd het allemaal wat beter binnen het team van trainer/coach Felix Laan en kwam er uiteindelijk een 0-8 op het scorebord te staan.

Zaterdag wacht de volgende klus als om 13.15 uur Lycurgus D2 op sportpark De Koepel de volgende tegenstander is. Een middenmoter maar daarom niet minder gevaarlijk want precies als ook bij SV Bedum F1 wil ook bij de D-junioren iedereen van de koploper winnen.