Groot aantal wedstrijden maar ook blessureleed bij TLC in week 45

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 2 en 3 november was er een met veel tegenstrijdigheden. Bij de ene vereniging gingen de wedstrijden gewoon door en bij de andere gold een algehele afgelasting. Teams van vv TLC die (veel) beter waren dan hun tegenstander werden daarvoor niet altijd beloond, andere teams behaalden makkelijke overwinningen en TLC zon 1 leek af te stevenen op een grote overwinning (na 25 minuten een 0-3 voorsprong). Maar uiteindelijk werd er met veel pijn en moeite een nipte 4-5 uit het vuur gesleept. Zo blijkt maar weer hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn.
TLC

Ook werden we opgeschrikt door een vervelend incident in de competitie van vv TLC 6. Tijdens de wedstrijd Wilper Boys 3 -Zevenhuizen 3 werd een speler van Zevenhuizen 3 onwel en werd de wedstrijd bij 0-0 terecht gestaakt. Als vv TLC 6, vorige week nog de tegenstander van Zevenhuizen 3, is er geïnformeerd naar de omstandigheden van de speler en de laatste berichten geven aan dat het weer de goede kant opgaat. Namens TLC wensen wij de betreffende speler sterkte toe met het herstel. Dan de vervelende blessure voor Jeroen Dussel die vrijdagavond zijn achillespees afscheurde. Jeroen is inmiddels geopereerd en al gesignaleerd, met trombose spuitjes, op sportpark Rodenburg. Het herstel zal de nodige tijd vergen. Ook Jeroen sterkte gewenst bij het herstel.

Veel positieve reacties ontvangen van de dames VR1 dat ook zij mee genomen worden in de voorbeschouwing. Dat deze voorbeschouwing nu al landelijke aandacht trekt bleek afgelopen zaterdag wel uit het feit dat er al supporters uit Hillegom kwamen om de verrichtingen van VR1 te aanschouwen. Deze supporters hadden ook een groot aandeel in de omzet van de kantine.

Als het weer het toelaat staat er weer een mooi voetbal weekend bij vv TLC aan te komen. Voor a.s. zaterdag staan er 10 thuis- en 11 uitwedstrijden op het programma en voor a.s. zondag 3 thuis- en 3 uitwedstrijden.

Zaterdag om 9.00 uur staat er direct een kraker te op het programma. De D2 neemt het op tegen VEV’67 D2, om 10:30 uur o.a. F1 tegen FC Grootegast F1 en kan VR2 weer de koppositie tegen het altijd lastige GSVV VR1. Om 14:30 ontvangt TLC zat 1 de mannen uit Zoutkamp/Ulrum die onder de naam VVSV’09 spelen. In Trynwalden staan de nummers 1 en 2 van de 1e klasse B-junioren tegenover elkaar. B1 moet daar winnen om in het spoor te blijven van de Friese opponent. Voor de vroege vogels onder ons, zij kunnen op zondag 9:30 naar Roden om TLC 6 in actie te zien. Zondagmiddag 14:00 uur ontvangt TLC zon 1 vv Buinerveen om te proberen de ongeslagen status voort te zetten.

Bij de zaalafdeling vrijdagavond geen thuiswedstrijden voor TLC. Wel zijn er 3 uitwedstrijden te weten TLC 9, TLC 4 en TLC 5. Zij spelen respectievelijk tegen Drs. Vijfje 38, ONR 3 en Roden 2. We attenderen u erop dat, gezien de weersvoorspellingen, het kan gebeuren dat er wedstrijden worden afgelast. Houd de website, Facebook en Twitter daarom in de gaten. We zullen afgelastingen z.s.m. vermelden. Dit geldt ook voor de komende periode tot aan de winterstop.

Komt u per auto naar het sportpark dan een verzoek aan de bezoekers om de auto’s NIET op de parkeerplaatsen bij de Jumbo supermarkt te zetten, maar op de groenstrook naast de Rodenburghal.

vv TLC zat 1 – VVSV’09

Een goede 6-0 overwinning voor de mannen van Dik Scholtens tegen ZEC (lees het verslag op de website). Zaterdag wacht de nr. 3 van de 5e Klasse E ‘Vol Vertrouwen Samen Verder’ 09 uit Zoutkamp / Ulrum. vv TLC staat op een 7e plaats met 8 punten achterstand op VVSV’09. Gezien het programma kan winst voor TLC een plaatsje stijging betekenen en VVSV’09 kan zich bij winst naast de koplopers manoeuvreren. Kortom; het zou best een hele leuke wedstrijd kunnen worden op sportpark Rodenburg.

Vorige week zaterdag werd ZEC op eigen veld met 6-0 verslagen door een beter TLC zat 1. Rene de Vries en Chiel Wiardi hadden met elk 2 goals een groot aandeel in de winst. vv TLC liet in deze wedstrijd zien dat het best een goed voetballende ploeg heeft en deze overwinning kwam dan ook eenvoudig tot stand. Buiten een  paar speldenprikjes van de thuisploeg was het TLC wat 90 min. Overheerste. Dat het bij 6-0 is gebleven mag een wonder heten. Zaterdag wacht VVSV’09 en kan men met vertrouwen deze wedstrijd ingaan. VVSV’09 won thuis met 2-1 van SIOS uit Sauwerd. Voor de thuisploeg waren Jaap Tuma en Alfred Venhuizen trefzeker. Met dit resultaat nestelt de ploeg van trainer Wim Nube zich in de top van de 5e Klasse E. VVSV’09 heeft in deze competitie maar 1x verloren en dat was tegen Pelikaan S. Vanuit de Marne wordt zaterdag met ’Vol Vertrouwen Samen Verder’ afgereisd naar het Westerkwartier en zal er op de winst gespeeld gaan worden. Zal VVSV’09 tegen TLC haar 7e overwinning behalen?

ONB VR2 – vv TLC VR1

De komende zaterdag is het vroeg uit de veren voor de vrouwen van TLC. Om 10:30 moet er gevoetbald worden op sportpark de Fennen in Drachten tegen de dames van vv O.N.B. ‘Op Nij Begoun’. vv TLV VR1 wist afgelopen zaterdag in een aantrekkelijke wedstrijd de 3 punten in Leek te houden. De Sweach VR1 werd met een 4-2 nederlaag terug naar Beesterzwaag gestuurd. Dat VR1 leuk voetbal speelt is zelfs in Hillegom door gedrongen en was er een afvaardiging afgereisd om dit team met eigen ogen te aanschouwen. Het was niet de beste wedstrijd in deze competitie, maar ook die moeten gewonnen worden om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. Als kampioenskandidaat moet er a.s. zaterdag eerst nog gewonnen worden van de nr. laatst vv O.N.B. VR2 en is de kans op ’onderschatting’ aanwezig. Als vv TLC VR1 het favoriete positie spelletje gaat spelen dan wordt dit ‘varkentje ook wel gewassen’. vv O.N.B. VR2 kent tot op heden nog geen gelukkig seizoen. Zes wedstrijden gespeeld en alle 6 verloren. En nu komt de kampioenskandidaat vv TLC ook nog langs. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Houtigehage VR1 op eigen terrein verloren met 1-4. A.s. zaterdag wordt ook een lastige klus voor de blauw/witte dames uit Drachten, maar wie weet zit er een verrassing in het verschiet.

vv TLC zon 1 – Buinerveen 1

Dat was billenknijpen afgelopen zondag in Gieterveen. Een nipte 4-5 overwinning sleepte TLC uit het vuur en maakte Gieterveen de naam ‘plaaggeest’ geheel waar. Zondag wacht Buinerveen dat streekgenoot Buinen met 4-2 versloeg en daardoor de rode lantaarn overdroeg aan Buinen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vv Gieterveen – vv TLC kunt u HIER lezen. De eerste 25 min. Had Gieterveen geen enkel antwoord op het spel van vv TLC en stond er een 0-3 stand op het scorebord. Sale Rozema en gelegenheidsspits Stefan van leeuwen waren in deze fase niet af te stoppen. Na de 0-3 werd Gieterveen wakker geschud en volgde een succesvolle achtervolging. Binnen een half uur na de 0-3 werd de stand gelijk getrokken en was TLC rijp voor de slacht. Sale met zijn 3e doelpunt en Stefan met zijn 2e doelpunt vlak voor tijd was genoeg om de buit binnen te slepen. De arbiter van dienst gaf enkel dubieuze gele kaarten en onthield TLC van een zuivere penalty bij de stand 1-3, maar TLC hield het hoofd koel in deze ‘knotsgekke ’wedstrijd. Het aanwezige publiek op sportpark de Hoogkaamp was de grote winnaar deze middag. Komende zondag komt Buinerveen op bezoek en zullen Jeffrey Pariama (lies), Vincent van Kammen (knie) en Jeroen Dussel (achillespees) niet aanwezig zijn. Daarnaast is Ramon Sinninghe (hamstring) nog een twijfelgeval. Buinerveen mag in principe geen probleem worden, maar elke vorm van onderschatting kan een extra tegenstander worden. Buinerveen behaalde afgelopen zondag een mooie 4-2 overwinning op streekgenoot vv Buinen. Door deze overwinning klom Buinerveen van de 12e naar de 9e plaats en deed daarmee de rode lantaarn over aan vv Buinen. Mark Middeljans was met 2 treffers de gevierde man in deze wedstrijd. Volgens de (social) media was deze overwinning meer dan terecht. Zondag wordt de lange reis gemaakt naar sportpark Rodenburg in Leek en gaat het een lastige klus tegemoet tegen de nog ongeslagen koploper TLC. Gezien de resultaten van TLC in de thuiswedstrijden zal het een hele opgave worden om daar een punt of 3 punten weg te halen en alleen een complete Off Day van TLC kan punten opleveren voor Buinerveen.

vv TLC Zaal

Vrijdag 8 november worden er geen wedstrijden gespeeld in het Sportcentrum Leek. Het sportcentrum Leek is dit weekend het decor voor muziek, cultuur, dans en markt tijdens de Pasar Malam. Tropische sferen nemen het dan even over van de voetbalsferen. U bent van harte welkom in het Sportcentrum.

Een magere competitie dus bij vv TLC zaal waarbij er 3 zaalteams een uitwedstrijd zullen spelen. TLC 9 neemt het in Groningen op tegen de studenten van Drs. Vijfje 38, aanvang 19:00uur en TLC 4 en TLC 5 spelen in sporthal de Hullen in Roden tegen ONR 3 en Roden 2. Beide wedstrijden beginnen om 21:00 uur.

Voor een volledig overzicht van de wedstrijden bij het veld- en zaalvoetbal verwijs ik u graag naar de pagina “Programma & Uitslagen“.