Ook voor Kloosterburen en VVK wordt het aanhaken of afhaken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook. Kloosterburen1                                             vvk1

Als je het duel Kloosterburen-VVK in het programma van Voetbalnoord ziet staan dank denk je, dat is een wedstrijd die met grote regelmaat gespeeld wordt.  Bij nader onderzoek blijkt echter dat het duel Kloosterburen in deze eeuw maar een paar keer gespeeld is. Vorig jaar bijvoorbeeld toen de thuisploeg het onderlinge duel met 1-2 verloor maar wat absoluut onterecht was. Een leuk duel voor de neutrale kijker maar geen wedstrijd waar in het Kloosterburen-kamp met veel plezier op teruggekeken zal worden.

Een Kloosterburen-kamp waar bijna alles bij het oude is gebleven omdat vertrekkende of  van buitenaf komende spelers eigenlijk geen thema is. Ook op het trainersfront heerst er al jaren rust in Kloosterburen want twee weken geleden kwamen het bestuur en trainer Willem Pettinga tot de conclusie dat de chemie tussen trainer en spelersgroep nog steeds aanwezig was zodat de oefenmeester uit Mensingeweer ook in het seizoen 2014-2015 als hoofdtrainer aan Kloosterburen verbonden zal zijn en wat betekent dat Willem Pettinga dan aan zijn achtste seizoen zal beginnen.

Bij de Voetbal Vereniging Korreweg is dat allemaal wat anders want daar wordt de selectie regelmatig gewijzigd. Dat heeft er wel voor gezorgd dat een vereniging, die ruim tien jaar geleden nog in de tweede klasse speelde, zelfs afdaalde naar de vijfde klasse waar het Kloosterburen in het seizoen 2010-2011 ook tegenkwam. VVK werd dat jaar kampioen en won toen in Kloosterburen met 5-1. Maar dit seizoen maken beide ploegen elkaar niets want de thuisploeg en de gasten hebben beide zes duels gespeeld en daarin acht punten behaald. Twee middenmoters dus die beide moeten winnen om aan te haken bij de ploegen bovenin en waarbij het met een gemiddelde leeftijd van ruim 29 jaar, oude’ VVK het moet doen zonder de gevaarlijke Roën Delfina die naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Bedum voor het duel in Kloosterburen geschorst zal zijn.