Rood Zwart Baflo richting subtop of eerste zege Ezinge

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.
RoodZwartBaflo                                             ezinge

Zaterdag staan er nogal wat Ommelander-derby’s op het programma en bij een van die, derby’s’ ben ik namens de Ommelander Courant aanwezig. Rood Zwart Baflo-Ezinge is het duel waar ik langs de lijn te vinden zal zijn.

Rood Zwart Baflo-Ezinge is een duel tussen een thuisploeg die op stoom schijnt te raken en een Ezinge dat nog steeds op zijn eerste competitiezege wacht. Gezien de statistieken zou die eerste overwinning er morgen in Baflo weleens kunnen komen want in de voorgaande vijf keer dat dit duel in Baflo gespeeld werd verloren de Ezingers nooit. Drie keer was er winst voor de bezoekers, zoals een paar maanden geleden toen de ploeg van Ynze Prins in het bekertoernooi met 0-1 van RZB won. En verder werd het in Baflo twee keer een gelijkspel. Dat betekent dat het spel van Ezinge de Bafloërs niet echt ligt maar tenopzichte van het laatste duel is er bij beide teams wel wat veranderd.

Bij Rood Zwart Baflo zijn Jeroen Zwart en Nico de Vries(waren langdurig geblesseerd) en Patrick Rutgers weer in de selectie teruggekeerd en gezien de kwaliteiten van dit trio kunnen we spreken van een stevige kwaliteitsimpuls. Bij tegenstander Ezinge is het precies andersom want daar is clubtopscoorder Jasper Dijkstra tot na de winterstop niet beschikbaar i.v.m. een buitenlandse reis.

Rood Zwart Baflo won zijn laatste twee duels van KRC en Stedum en vooral de uitzege tegen Stedum zal voor het nodige vertrouwen zorgen bij de mannen van trainer Sander Tromp. De gasten hielden aan de laatste twee duels een punt over door in Niekerk met 4-4 gelijk te spelen tegen de plaatselijke hoofdmacht nadat het na een uur spelen nog met 0-4 voorstond. Dat was direct ook het enige punt tot nu toe voor Ezinge dat zich dan ook  voorlaatste staat in zaterdag 5E. Rood Zwart Baflo is door de twee achtereenvolgende winstpartijen echter opgeklommen naar een zesde plaats en kan bij winst tegen Ezinge een stevige stap richting de subtop maken.