Omlandia in subtopclash tegen ‘onbekend’ BCV

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na twee zeges op een rij, tegen Buitenpost en Bedum, heeft Omlandia zich in de subtop van 1E gemengd. Weliswaar zijn de verschillen op de ranglijst klein, twee overwinningen hebben de Ten Boersters duidelijk goed gedaan. Opvallend is wel dat Omlandia in haar eerste zes duels zowel  relatief weinig goals tegen krijgt als weinig scoort. Wellicht is het laatstgenoemde kenmerk iets om in positieve zin te etaleren tegen het Friese BCV. Deze ploeg is echter een grote onbekende voor Omlandia.

 OmlandiaA

Door: Merijn Slagter

 Na de zege op SV Bedum, in een overigens niet heel spectaculair duel, waren de gemoederen bij Omlandia wisselvallig. Uiteraard blij vanwege de overwinning, maar ook kritisch vanwege het spel dat voor verbetering vatbaar was. Zie voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd onder meer deze link:
http://www.tweenul.nl/nieuws/noord-groningen/article687421.ece/omlandia-sterkste-in-derby-tegen-bedum.

Afgelopen weekend had Omlandia geen beker- of inhaalwedstrijd, waardoor er een vrij weekend in het verschiet lag voor de Ten Boersters. Zeker met het oog op de blessureperikelen in de A-selectie van Omlandia kwam het moment van rust niet op een heel vervelend moment.

Promoveren

Komende zaterdag mag Omlandia wel weer de wei in. Voor Ten Boerster begrippen zal dit op vrij onbekend terrein plaatsvinden, want er zal in het Friese Bergum worden aangetreden tegen BCV. De ploeg van Uilke Damstra is de enige ploeg in 1E waar Omlandia geen historie mee heeft. Toch heeft de Friese ploeg een belangrijke overeenkomst met Omlandia. Beide teams zijn namelijk de enige ploegen die afgelopen seizoen naar de 1E wisten te promoveren en in beide gevallen gebeurde dit door een kampioenschap in de 2e Klasse. De titel van BCV ging, in tegenstelling tot die van Omlandia, gepaard met een stuk meer spanning. In een onderling duel met Leeuwarder Zwaluwen werd op de slotdag van de competitie beslist welke ploeg het kampioensschap mocht begroeten. In deze strijd trok BCV aan het langste eind door in eigen huis met 2-1 te zegevieren.

Niet over te spreken

In de huidige competitie ging BCV voortvarend van start door in haar eerste twee duels de volle buit te pakken tegen Buitenpost (0-1) en Bedum (2-1). Toch hebben de Bergumers ook al drie keer het veld moeten verlaten met lege handen. Zo ging het duel van twee weken geleden bij hekkensluiter Oeverzwaluwen met 2-1 verloren en dat was ongetwijfeld een uitslag waar trainer Damstra nog altijd niet over te spreken zal zijn. De selectie van de Friezen herbergt dit seizoen ten opzichte van het vorige seizoen enkele nieuwe namen. Zo kwam Jelte van der Wal na een seizoen bij zondagclub Bergum te hebben gebivakkeerd weer terug bij BCV en ook Jake Goldsmith bewandelde deze weg. Ex-BCV’er Mao Sheng Xiao, die de afgelopen drie jaar voor Lycurgus uitkwam, keerde eveneens weer terug op het oude nest. Ook Fedde Durk Kingma, die overkwam van VC Trynwâlden, vertoont zijn voetbalkunsten sinds dit seizoen op sportcomplex Koningsland.

Fitte selectie

Omlandia kon afgelopen week met een relatief fitte selectie toewerken naar de ontmoeting met BCV. René Kamphuis heeft in tegenstelling tot de laatste weken weer volop meegetraind en het weekend zonder voetbal heeft ook verdediger Rene Hovenkamp goed gedaan. Bovendien traint Jeroen Dijkhuizen, die sinds het begin van het seizoen geblesseerd was, ook weer mee en heeft reeds groen licht gekregen om komend weekend weer te voetballen. Peter Wassing, die tegen Bedum nog vroegtijdig uitviel, is eveneens weer beschikbaar voor de ontmoeting met BCV. Omlandia-trainer René Wollerich hoopt zaterdag met een fitte selectie dan ook de derde achtereenvolgende zege binnen te halen. In Bergum wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. Het duel staat dan onder leiding van arbiter De Zeeuw.