Zaterdag ,Super Saturday'' op De Koepel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een, Super’ Saturday of Sunday worden de speeldagen wel genoemd als bijvoorbeeld vier koplopers in de competitie elkaar in onderlinge duels ontmoeten.
1382521027N1396987 10200573791372030 1099300805 o

Pakt Gorecht D2 zaterdag de koppositie?


In Haren staat er zaterdag een Super Saturday op het programma want de drie koplopers in de tweede klasse van de D-junioren, Gruno D1, Haren D1 Gorecht D2 komen alle drie op De Koepel in actie. Haren, dat op de derde plaats staat, ontmoet om kwart over tien koploper Gruno en Gorecht bindt een kwartier eerder de strijd aan met nummer acht, Helpman D3.

Een speciale zaterdag want Haren, Gorecht en Gruno zijn de drie teams die er qua puntenaantal bovenuit steken en de dus om het kampioenschap gaan spelen. Na vijf duels misschien een(te) voorbarige conclusie maar die neemt Puurvoetbalonline graag voor zijn rekening want de top drie ziet er op dit moment als volgt uit

1                   Gruno D1     5-15

2                   Gorecht D2  5-13

3                   Haren D2    5-13

Een spannende aangelegenheid dus waarbij het niet denkbeeldig is dat er na een zaterdag een nieuwe koploper in deze klasse te zien zal zijn. Het duel tussen Haren en Gruno zal een of beide teams punten kosten. Dat is iets wat door Gorecht van harte toegejuicht zal worden. Het team van coach Felix Laan, dat zaterdag door een 8-1 zege op FC Grootegast de volgende bekerronde wist te bereiken, heeft in Helpman D3 een op papier redelijk eenvoudige tegenstander en zou dus gebaat zijn bij een gelijkspel of een zege van hun buren op De Koepel. Haren moet zaterdag  winnen van Gruno omdat zowel Gorecht als Gruno in de competitie niet veel averij meer zullen oplopen. Dat zorgt 26 oktober dus voor een bijzondere zaterdag op Sportpark De Koepel waar de drie koplopers in de tweede klasse D poule 17 bijna tegelijkertijd in actie komen.