Keeperscenter Noord komt naar voetbalverenigingen toe.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dat er op dit moment bij veel jeugdige voetballers niet veel animo is voor het keepersvak hoeft bijna geen betoog meer. Bij de F en E-junioren wordt er bij toerbeurt gekeept waar de een meer plezier aan beleeft dan de andere. Dat komt mede omdat er op het gebied van keeperstrainingen bij veel verenigingen weinig tot niets gebeurt. Hierdoor worden jeugdige talenten, maar er wel degelijk zijn, niet ontdekt. Daardoor is het niet ondenkbeeldig dat er op het gebied van keepers over een aantal jaren een groot probleem zal ontstaan zoals ondertussen al in het betaald voetbal zichtbaar aan het worden is.
1382164306Nkeepercenter Noord
Enkele weken werkte Remo Krol mee aan een interview voor Puurvoetbalonline. Remo keepte ruim 17 seizoenen voor het eerste elftal van Omlandia maar moest door blessureleed noodgedwongen stoppen. Vier jaar geleden begon hij als keeperstrainer bij de jeugd van Omlandia. Daarnaast is hij als keeperstrainer actief bij de keepersschool van Voetbalcenter Meerstad en de KNVB talentenklas op het H.N. Werkman College. Tevens was hij tot mei van dit jaar actief als keeperstrainer bij Frans Hoek Sports.

Omdat het promoten van het amateurvoetbal in de provincie Groningen in mijn beleving verder gaat dan het af en toe een artikel schrijven of plaatsen op www.puurvoetbalonline.nl besloot ik contact te leggen met Remo Krol die sinds dit jaar ook nog eens met zijn eigen Keeperscenter Noord actief is.

Mijn eerste vraag aan Remo was wat heeft Keeperscenter Noord jeugdige keepers en verenigingen in Noord Nederland te bieden. ‘Keeperscenter Noord wil (jeugd)keepers de kans bieden om zich zo goed te kunnen ontwikkelen zodat zij het maximale uit hun keeperscarrière kunnen halen. Keeperscenter Noord wil dit bereiken door het geven van keepersdagen en -clinics in Noord Nederland. Daarnaast hebben jeugdkeepers de mogelijkheid deel te nemen aan de keepersschool maar het begint allemaal met de keepersdagen. Verder wil ik met Keeperscenter Noord in de Herfst, Krokus en Meivakantie keepersdagen organiseren in Noord Nederland. Deze Keepersdagen worden georganiseerd voor jeugdkeepers van 6 tot en met 16 jaar. Tijdens de keepersdag worden in korte tijd de belangrijkste basistechnieken getraind.”

Naast de keepersdagen verzorgt, zo vertelt Remo, Keeperscenter Noord ook Keepersclinics bij verenigingen. ‘Tijdens deze clinics worden alle jeugdkeepers van de vereniging gedurende twee uur getraind. Daar wil ik als kanttekening bij plaatsen dat de misschien wat kleinere verenigingen ook gezamenlijk een clinic kunnen organiseren. Dat geldt ook voor de Keepersschool waarin de keepers in tien lessen van 70 minuten de basistechnieken van het keepersvak geleerd wordt. Bijkomend voordeel van de Keepersschool is dat er nog meer persoonlijke aandacht is voor de jeugdige keepers.”

Het bovenstaande geeft aan dat Keeperscenter Noord het keepersvak serieus benaderd. Een serieuze benadering die Puurvoetbalonline erg aanspreekt omdat ik al enige maanden met het idee rondliep, er moet op het gebied van keeperstraining iets gebeuren op het Hogeland. De samenwerking met Keeperscenter Noord zou de eerste aanzet kunnen zijn en wat ik persoonlijk prachtig zou vinden. Want het keepersvak is te mooi om de talenten die er overal zijn niet die kans te geven die ze wel verdienen. Een kans om ook hun droom, ooit in een groot en vol stadion spelen te laten uitkomen.

Mochten er naar aanleiding van dit artikel nog vragen zijn over de diensten van Keeperscenter Noord neemt u dan gerust contact op via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Of bekijk de website
www.keeperscenternoord.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

en bellen kan ook naar :

Remo Krol: tel: 06-22567422