Zijn SV Bedum F1 en Gorecht D2 ook succesvol in bekertoernooi ?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor aanvang van dit seizoen besloot Puurvoetbalonline om twee jeugdteams te volgen. Via twee jeugdteams een kijkje in de keuken nemen van twee verenigingen was de opzet en de eerste contouren zijn al voorzichtig zichtbaar van een project wat een kans van slagen heeft.
svBedum                                      gorecht1

De twee teams die we volgen zijn, Gorecht D2 en SV Bedum F1 en ik moet zeggen, we hadden het slechter kunnen treffen. Beide teams presteren uitstekend in de competitie en dat is altijd prettig als je aan iets nieuws voor de site die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot begint.

SV Bedum F1 presteert uitstekend in de competitie en staat na vier gespeelde duels met 12 punten op de eerste plaats. Een leuk team waar het plezier afstraalt en waar men in Bedum, gezien de inspirerende trainingen van trainer Gertjan Hageman, nog het nodige plezier aan kan beleven. Een koppositie in de competitie is tot nu toe het resultaat maar ook in het bekertoernooi is de F1 nog een van de deelnemers. Zaterdag wacht namelijk het bekerduel tegen Zuidhorn F1 wat geen tegenstander is die zich zo even van het veld laat spelen. De groenhemden hebben in hun competitie ook vier duels gespeeld en daar er drie van gewonnen. Het doelsaldo van 28-2 betekent ook dat de F1 van Zuidhorn het doel van de tegenpartij wel weet te vinden en dat het verdedigend niet veel weggeeft. Dat doet de SV Bedum F1 overigens ook niet want met een doelsaldo van 25-5 zijn de Bedumers ook een ploeg die er aardig op los scoort en achter in de gelederen redelijk gesloten houdt. Het bekerduel tussen SV Bedum F1 en Zuidhorn F1 heeft als aanvangstijd 10.30 uur.

Gorecht D2 komt steeds meer op stoom. De ploeg begon de competitie met een 2-2 gelijkspel in de derby tegen Haren maar won vervolgens vier keer op rij. Door deze resultaten staat het op een tweede plaats met nog maar twee punten achter koploper Gruno D1. Dat geldt overigens ook voor Haren D1 zodat beide verenigingen uit Haren gezamenlijk op jacht kunnen naar de koploper. Een jacht dat echter even onderbroken wordt voor het bekertoernooi waar Gorecht D2  zaterdag  Grootegast D2 als tegenstander treft. Een op papier een te nemen hindernis voor Gorecht maar bekervoetbal is even iets anders dan een competitieduel. Vaak komen er dan andere krachten los en vooral als de underdog thuis speelt dan wil het wel eens ,spoken’. Voor de ploeg van trainer/coach Felix Laan is het daarom zaak om scherp aan het duel op sportpark Grootegast/Doezum te beginnen waar het duel FC Grootegast D2- Gorecht D2 om 09.00 uur begint.