SJO STEO in het geel blauw verder

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

1381555510N2013 10 12 03.40.38


Op 11 oktober werden het nieuwe tenue van de SJO STEO officieel gepresenteerd. In de kantine van SV TEO werden, in aanwezigheid van alle sponsoren, vanaf 19.00 uur van alle teams een groepsfoto gemaakt in het nieuwe tenue van SJO STEO.

Ongeveer een uur later werd van alle jeugdleden (in het nieuwe tenue) één groepsfoto worden gemaakt zodat vanaf nu de jeugdteams van SJO STEO in hun nieuwe kleuren hun wedstrijden afwerken want op zaterdag 5 oktober speelde de jeugd van SJO STEO voor de laatste keer in de oude vertrouwde clubtenue. De kleuren blauw/wit en geel/zwart, die jarenlang door honderden jeugdleden van de SV TEO en de v.v. Stedum gedragen zijn, en waar menigeen zeer mooie herinneringen aan bewaart, worden met ingang van zaterdag 12 oktober ingeruild voor het geel/blauwe SJO STEO-tenue wat vanaf die dag op de velden in Ten Post, Stedum en wijde omgeving te zien zullen zijn.

 De laatste dag in het oude tenue bracht overigens voor alle juniorenteams (A t/m C) de volle winst. De pupillen (6 teams) hadden een lastige zaterdag, alleen de Meiden-D wisten met een gelijkspel tegen SV Bedum MD1 een punt te behalen. De overige teams verloren veelal slechts met kleine verschillen.

De A-junioren mochten het aan het begin de middag opnemen tegen Viboa A3. De nog ongeslagen A-junioren wisten (terecht) nipt te winnen van de leeftijdsgenoten uit Winsum. Jochem (2x) en Jasper (1x) - beide 2 jaar B-junioren uitkomend in de A-junioren, wisten te scoren. Naast de overwinning (2 - 3) was de rentree van Jack Laning hoopgevend. De overwinning werd door enkele A-junioren op het terras van de SV TEO uitbundig (met 'enig' bier) gevierd.

De B-junioren namen het in Delfzijl op tegen NEC B3 en behaalden een meer dan terechte overwinning (1 - 2). Een te slap begin werd met een prima 2e helft goedgemaakt. Jordi Doornbos scoorde twee keer voor de B-junioren.

De C-junioren reisden af naar Groningen om het op Corpus den Hoorn op te nemen tegen GRC Groningen C3. Ondanks het feit de er niet geweldig werd gevoetbald, wisten de 'mannen' van de altijd kritische leiders Ron en Martin, met 1 - 3 te winnen.

De D-junioren namen het op tegen de Loppersum D2. Het werd een wedstrijd van net niet. Weinig geluk bij de afwerking, de bal op het goede moment net niet overspelen en een paar ongelukkige doelpunten deden de D-junioren de das om. Er werd dan ook, o.l.v. de prima fluitende Jannes Nijboer, nipt met 0 - 3 verloren. Voor Marien Wiersma was dit ook de laatste wedstrijd. Hij stopt na vier seizoenen (helaas) met voetballen. Voor Marien was er een mooie bal met de handtekeningen van zijn teamgenoten.

De Meiden-D, o.l.v. de 2 x voor de A-junioren scorende scheidsrechter Jochem, namen het in Stedum (onder grote publieke belangstelling, op tegen de Meiden-D van SV Bedum. Eindigde een vriendschappelijke wedstrijd eerder dit seizoen nog in 5 - 5, vandaag werden de punten weer gedeeld (2 - 2). Omdat Iris aardig in de lappenmand zit (enkel) waren er twaalf meiden beschikbaar. Gelukkig kon er 8 tegen 8 gespeeld worden. Door doelpunten van Marlien en Ilse kwamen de meiden op 2 - 0, maar helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden. Met 1 goal voor de rust en 1 na de rust trok Bedum de stand weer (terecht) gelijk. Maar een compliment voor het team is zeker op zijn plaats, want met veel inzet en strijd (en best aardig voetbal) werd er een prima resultaat behaald en de 'schande' van de grote nederlaag van de vorige week (12 - 1) enigszins weggepoetst.

Een sms uit Appingedam bracht verrassend nieuws, het nog ongeslagen E1 had verloren met 1 - 0 van De Pelikanen E2. Het feit dat leider Andries bij het vertrek van het 1e elftal (waar hij vorige week zijn rentree maakte) nog 'chagrijnig' was zegt voldoende over deze wedstrijd. Ook opa de Vries mompelde nog iets van "een collectieve wanprestatie", dit gecombineerd met de non-verbale houding van vader en zoon De Vries deed zelfs uw verslaggever treurig stemmen. De geruchten van een straftraining doen al de ronde.

E2 hoopte de stijgende lijn van de afgelopen week (steeds minder tegendoelpunten) voort te zetten. Hier leek het even op bij rust (0-4 achter), maar door 8 tegendoelpunten in de 2e helft werden de 10 tegendoelpunten toch weer gepasseerd. SGV E2 was in deze derby dan ook de winnaar.

Het 2e meidenteam van de SJO STEO mocht het in Eenrum opnemen tegen Eenrum ME1. Konden de meiden het tegen ME2 van Eenrum nog bolwerken (2 x winst in de beker), dit team was net even te sterk (4-0)De in een keurig SJO STEO-tenue geklede Jolien Dijk was overigens tevreden over de prestaties van haar team.

De F-pupillen van de SJO STEO verloren beide met 2 - 3. In Stedum was Meedhuizen F1 net te sterk voor de 'mannen' van Klaas Willem Tilma. Erik van Hulst debuteerde verdienstelijk als man in het zwart en hield in zijn 1e wedstrijd de kaarten op zak. In Ten Post was Farmsum F2 met gelijke cijfers te sterk voor STEO F2. In een gelijkopgaande wedstrijd wist Jordy 2 keer te scoren en stond de paal een terecht gelijkspel in de weg.

Bron: www.stedum.nl