Hunsingo-ZFC Zuidlaren: niets anders dan de drie punten telt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, in het weekend bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.                      hunsingo                                     zfczuidlaren

Zondag treffen Hunsingo en ZFC Zuidlaren elkaar in Winsum. Een duel tussen twee teams die de punten goed kunnen gebruiken. Hunsingo staat na zijn vier gespeelde wedstrijden met drie punten op een 12e plaats en ZFC Zuidlaren neemt met een punt meer uit vier duels de 10e plaats in. Voorzichtig mag je dan ook spreken van een kelderduel in zondag 4C.

De historie van tegen elkaar gespeelde wedstrijden geeft een positief beeld voor de gasten uit Zuidlaren. In het seizoen 2006-2007, toen beide teams in de vierde klasse D uitkwamen, werd het in Winsum 1-1 en een jaar later won Zuidlaren het duel met 1-3. In dat duel werden de doelpunten gescoord door Déni van Dalsem(Hunsingo) en René van Leeuwen 2x en Wim Heijnen voor Zuidlaren. Pikant detail is uit die wedstrijd geen van de doelpuntenmakers zondag binnen de lijnen zal staan in Winsum.

Het duel in Winsum is er ook een tussen een nog jonge trainer/coach, Henry Kramer, en een ervaren rot, Harm Hovenkamp. Kramer is na drie jaar Engelbert en drie jaar Hoogkerk, aan zijn eerste jaar in Winsum bezig en Hovenkamp staat voor het tweede jaar in Zuidlaren voor de groep en trainde daarvoor verenigingen als Peize, Asser Boys, Veendam ‘1894, Actief, DIO Groningen, Asser Boys, Actief en Noordster en staat al bijna vijfentwintig jaar als hoofdtrainer op het veld.

De drie punten zullen zondag voor veel strijd zorgen want dat zal er voor zorgen dat Hunsingo of Zuidlaren kan aanhaken bij de brede middenmoot in zondag 3C. De wedstrijd in Winsum begint zondag om 14.00 uur.