Na twintig jaar weer FC LEO-ONT

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook.
FCLeo                              ont

Zaterdag staat voor mij het duel FC LEO-ONT op het programma. Een duel tussen twee teams die in het seizoen 1993-1994 voor de laatste keer tegen elkaar uitkwamen. Robert Minnesma en Fedde Keegstra scoorden toen voor ONT wat echter niet voldoende was om met een zege huiswaarts te keren. Wie voor FC LEO scoorden is op voetbalnoord niet te vinden maar de Leensters wonnen wel met 3-2.

Dit seizoen scoorde zowel FC LEO als ONT(Opeinde, Nijega, de Tike) uit Opeinde nog maar weinig. De Leensters troffen zeven keer doel in vijf duels en ook ONT scoorde zeven keer maar had daar een wedstrijd minder voor nodig. Vijf treffers kwamen van Taeke van der Hoek die als bijnaam, nooit meer ONT heeft.

FC LEO heeft zijn zeven goals over meer spelers verdeeld dan de gasten uit Opeinde waarbij Rowan Rozema en Stan Buikema, met ieder twee goals achter hun naam, op dit moment de topscoorders zijn.

De Leensters nemen op dit moment een 12e positie in op de ranglijst tegenover ONT dat op een negende positie staat wat er voor zorgt dat het duel tegen ONT een cruciaal duel voor de ploeg van trainer Jan Jaap Zijlstra is.

Een 3-2 zou mooi zijn voor de thuisploeg maar ik denk dat de Middelstumer met een 1-0 ook zeer tevreden zal zijn. Zijn collega van ONT, Dennis Stuiver, zal dat ook zijn want Stuiver zal na de degradatie van vorig seizoen met ONT uit de tweede naar de derde klasse wel een andere rol voor zijn ploeg in gedachten dan die van kleurloos meespelen in de derde klasse. Voor beide teams daarom de nodige belangen zaterdag in Leens waar het duel om 14.30 begint.