Puurvoetbalonline start Clubcompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Stilstaan is achteruitgang wordt er vaak gezegd en daar kan ik mij wel in vinden. Dat wil ik met Puurvoetbalonline uiteraard niet maar om sommige plannen te verwezenlijken moet je wel eerst iets beheersen. Dat is nu gelukt en vandaar dat ik kan melden dat we met de Puurvoetbalonline-clubcompetitie van start gaan.

                     logo


Een clubcompetitie waar alle verenigingen uit de provincie Groningen zich voor kunnen aanmelden. Een competitie waar alle teams van de desbetreffende verenigingen deel van uitmaken. Het principe werkt als volgt van alle teams worden de in het weekend behaalde punten bij elkaar opgeteld. Het puntenaantal wordt vervolgens gedeeld door het aantal teams waar uiteraard een gemiddelde uitkomt. Zie als voorbeeld het TOP-keepersklassement wat ongeveer volgens hetzelfde principe werkt

Een voorbeeld: SV. Bedum heeft in totaal 42 teams die in competitieverband voetballen en kan ieder weekend dus maximaal 126 punten halen. SIOS heeft 13 teams en komt dus maximaal op 39 punten. Kloosterburen bestaat uit in totaal 11 teams en kan maximaal 33 punten behalen. De dames van Kloosterburen voetballen samen met Eenrum onder de naam EKC zodat zowel Kloosterburen als Eenrum de resultaten van de twee damesteams mogen meetellen, wat overigens voor alle samenwerkende verenigingen telt. Dus als voorbeeld, De Held hoort bij zowel CSVH als v.v. Hoogkerk.

Maar terug naar Kloosterburen, SIOS en SV Bedum. Stel SIOS scoort dit weekend met zijn dertien teams 19 punten dan wordt dat een gemiddelde van 1.46. Kloosterburen scoort 23 punten met zijn elf teams en komt op een gemiddelde van 2.09. SV Bedum scoort met zijn 42 teams 75 punten en komt dus op een gemiddelde van 1.78.

Dat betekent dus dat Kloosterburen ondanks het aantal van elf teams  aan de leiding zou gaan. Kort gezegd de grote van de vereniging maakt niet uit. Dat is in het kort het principe en waar we direct na de herfstvakantie mee van start willen gaan.

Een hele uitdaging en waar zeker nog wat kinderziektes in zullen zitten. Kinderziektes die ook in het keepersklassement zaten of misschien nog wel zitten. Daarom hoop ik op medewerking van iedereen om deze clubcompetitie van de grond te krijgen. Medewerking in de vorm van tips maar ook als er van de verenigingen iets gevraagd wordt. Om een start te maken zullen alle verenigingen uit het OC-gebied dit seizoen automatisch meedoen  wat ook geldt voor de verenigingen buiten het OC-gebied die hun doelman voor het TOP-keepersklassement hadden opgegeven.

Tot 15 oktober kunnen verenigingen zich aanmelden en dat moet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.