Voorbeschouwing De Heracliden-Eems Boys

Geschreven door De Heracliden op . Geplaatst in Prietpraat

Voor De Heracliden is het afgelopen voetbalweekeinde met de 3-3 in en tegen Noordwolde niet goed verlopen.

DeHeracliden                                              EemsBoys1          

Na een prima wedstrijd stond het 0-3 door doelpunten van Jeroen Linstra, Robin Zuidema en Roy Streppel. Echter de “geel - zwarten” hadden de punten hard nodig om enigszins aan te haken bij de middenmoot, dus werd er een slotoffensief gebracht. Niet zonder succes, want binnen no-time waren de doelpunten bij elkaar verzameld om er een gelijkspel uit te halen.

 Doordat medekoploper Appingedam zijn wedstrijd tegen SJS wel wist te winnen, gaan zij nu aan kop met 12 punten uit 4 wedstrijden. Dat Glimmen verassend verloor van Westerlee hadden zelfs de beste TOTO deelnemers niet kunnen verwachten. Lycurgus is door een overwinning bij Eems Boys, aangehaakt bij de top waardoor er nu vier potentiële titelkandidaten zijn.

 Eems Boys draaide tot nu toe niet geweldig in de 3e klasse, met een goed begin tegen Westerlee, konden de mannen uit Delfzijl er geen goed gevolg aan geven, waardoor ze drie wedstrijden op rij verloren. Hierdoor vinden we Eems Boys terug op de 9E  plaats met 3 punten uit vier wedstrijden.

 Heracliden en Eems Boys komen elkaar voor het derde seizoen tegen, waarbij De Heracliden een licht voordeel heeft qua overwinningen: 3 tegen 1.

 Eems Boys heeft maar liefst 14 seizoenen mogen voetballen in de 2e klasse, waardoor je eigenlijk kunt zeggen dat ze qua niveau wel moeten kunnen aanhaken bij de bovenste plekken in 3c. Echter vorig seizoen werd een 6e  plek veilig gesteld en voor De Heracliden was het seizoen na een aantal blessures voorbij, met een 4e  plek als gevolg.

 Voor aanstaande zaterdag is het moeilijk in te schatten of De Heracliden in staat is om het publiek weer een goede wedstrijd voor te schotelen of dat het Eems Boys eindelijk weer gaat lukken om punten te pakken na 3 verliesbeurten. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld in Uithuizermeeden.