Voorbeschouwing FC LEO-Dokkum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een voorbeschouwing geven op de wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, bij aanwezig ben. Waarom ook niet bedacht ik mij opeens want over ieder duel valt wel iets te vertellen. Wat leuke feitjes van beide teams of de verenigingen in kwestie maakt het misschien nog leuker langs de lijn bij welk duel in het amateurvoetbal dan ook. FCLeo                                                             dokkum

Zaterdag staat het duel FC LEO-Dokkum op het programma wat een wedstrijd in de 3e klasse B van het zaterdagvoetbal is. Het duel zou in eerste instantie in Dokkum gespeeld worden maar op verzoek van FC LEO wordt het duel zaterdagmiddag in Leens gespeeld. Nog een keer wil men in Leens stilstaan bij het tragisch ongeluk op 16 juni waar FC LEO-voetballer Mart Buikema bij om het leven kwam. Mart zou zaterdag 23 jaar jong geworden zijn en vandaar het verzoek van FC LEO richting de KNVB en de voetbalvereniging Dokkum om in Leens te mogen spelen.

FC LEO- Dokkum is geen duel met een rijke historie want als we terug in de historie gaan komen we geen duel FC LEO-Dokkum tegen. De Dokkumers kenden tussen het seizoen 2005-2006 en 2007-2008 een sterke periode toen het drie keer achter elkaar kampioen werd en van de 6e opklom naar de derde klasse. Een prima prestatie maar een jaar degradeerde het terug naar de vierde klasse. In het seizoen 2010-2011 promoveerde Dokkum echter weer naar de derde klasse waar het in het seizoen 2011-2012 de derde periode won. Promotie volgde echter niet voor de Dokkumers die vorig seizoen op een negende plaats eindigden.

Dokkum staat op een vierde plaats en behaalde uit vier duels zes punten. Het won en verloor twee keer en scoorde vijf keer en kreeg acht goals tegen. Zaterdag won de ploeg van trainer Sjoerd van Klaarbergen ( o.a. oud-trainer van Poolster) met 1-3 bij RWF.

FC LEO boekte zaterdag zijn eerste zege door het thuisduel tegen WTOC met 1-0 te winnen waarbij de winnende goal werd gescoord door het broertje van Mart, Stan Buikema. FC LEO zal er echter zaterdag alles aan gelegen zijn om op de geboortedag van hun overleden teamgenoot de drie punten in eigen huis te houden tegen een Dokkum dat moet winnen om de kopgroep binnen bereik te houden.