Vrijdag 4 oktober Futsal Marum-avond in De Holten

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Prietpraat

Het zaalvoetbal in Marum kent hoogtij dagen. Na twee kampioenschappen op rij speelt het eerste elftal ondertussen in de Topklasse, wat een landelijk niveau betekent. Van aanpassingsproblemen lijkt vooralsnog geen sprake, het team bekleed keurig een positie in de middenmoot en had misschien nog wel hoger kunnen staan.
1380709377NFM ONR


Voorafgaand aan het nieuwe seizoen versterkte Futsal Marum zich met coach Andy de Jong (actief als coaching duo samen met Wico Besling) en de spelers Haaije van der Molen en Harke Kalfsbeek. Allen kwamen over van Leekster Eagles. Met de nodige doorgestroomde jeugd erbij staat er dit seizoen een fris en gretig Futsal Marum dat zich wil bewijzen in de Topklasse.

Het begin van de competitie was veelbelovend, maar het resultaat teleurstellend. Hoewel Futsal Marum begin thuis tegen Futsal Rolde de gehele wedstrijd dicteerde, waren het de Roldenaren die in de laatste minuten twee keer scoorden en met een 1-3 overwinning huiswaarts keerden. De uitslag was geflatteerd, maar het spel beloofde veel goeds voor de komende weken. Dit bleek ook toen uit bij De Griffioen een nette 1-3 overwinning werd behaald in de tweede wedstrijd.

Een week later stond de lastige uitwedstrijd "op Urk” op het programma. Urk, een gerenommeerde vereniging, speelde vorig jaar nog eerste divisie en is titelkandidaat nummer één dit jaar. Het jonge Futsal Marum was echter niet onder de indruk. In een zinderende wedstrijd met kansen over en weer, speelde Futsal Marum zich uiteindelijk naar een verdiende 1-1 gelijkspel. Hoewel ook Urk kansen op de zege kreeg had Marum ook zo maar de drie punten meer naar huis kunnen nemen. Wat overigens niet onverdiend zou zijn geweest en aantoont dat het jonge Futsal Marum nog steeds in ontwikkeling is.

Vrijdag 4 oktober heeft Futsal Marum de kans om de stap te maken van de middenmoot naar de subtop. Om 20:00 komt vrijdagavond in sporthal De Holten ONR 1 op bezoek wat ook een  middenmoter is. Bij winst komt Futsal Marum op zeven punten en krijgen de Marumers aansluiting bij de (sub)topploegen die ook allen al punten tegen elkaar hebben verspeeld. Om het avondje Futsal Marum nog interessanter te maken: om 19:00 uur speelt de derde selectie thuis tegen Drs. Vijfje 3 (1e klasse) en om 21:00 uur staat Futsal Marum 2 – Schattenberg 1 (hoofdklasse) op het programma. Kortom een avondje topsport in de Marumer Sporthal De Holten. Wees welkom en de entree is gratis!