Gert de Wal: Bouwen aan een nieuw PJC een mooie uitdaging.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Gert de Wal wordt het zijn eerste seizoen als trainer van PJC. Door het vertrek van een aantal spelers zal het bouwen aan een nieuwe ploeg als eerste prioriteit gelden bij de zondagvereniging uit Nieuwe Pekela.
PJC

,,Dat er wat spelers zouden vertrekken dat hadden we wel voorzien maar het is altijd jammer als zoiets vlak voor het verstrijken van de overschrijvingsperiode gebeurt. Aan de andere kant weet je dat het tegenwoordig zo werkt dus daar moet je ook niet te lang bij stilstaan.” vertelt Gert de Wal. Daarom ziet de Wal zijn eerste jaar als hoofdtrainer van PJC als een jaar waarin er aan een nieuw team gebouwd moet worden. Een uitdaging waar De Wal duidelijk enthousiast over is. ,,Bouwen aan een nieuwe ploeg is iets wat iedere trainer wel als een uitdaging ziet. En daar ben ik geen uitzondering op. Dat zorgt er namelijk voor dat er nog geen druk op de ploeg staat van, het moeten presteren. Daar bedoel ik mee dat we niet direct aan een kampioenschap moeten denken maar we misschien in een bepaalde periode wel een rol van betekenis kunnen spelen.”

Wat Gert de Wal verder als trainer van PJC erg aanspreekt is het groot aantal duels tegen verenigingen uit de regio. ,,Dat zijn wedstrijden waar nog een beetje een derbysfeer bij komt kijken. Het is niet meer zo heftig als vroeger maar toch duels tegen een club uit de regio zorgen er toch voor dat er meer toeschouwers langs de lijn staan.”

Wat de favorieten voor het kampioenschap betreft komen daar volgens Gert De Wal drie ploegen voor in aanmerking. ,,Drieborg, Wedde en Bareveld geef ik de meeste kans. Dat zijn stabiele ploegen waar ik wel wat van verwacht. Zo ver zijn wij bij PJC nog niet maar mijn gevoel zegt wel dat we met PJC  wel verrassend uit de hoek kunnen komen.”