Een update van ,onze' damesteams

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

.De eerste aflevering van de verrichtingen van de zes damesteams die door Puurvoetbalonline gevolgd worden is nog een voorzichtige. Niet alle competities zijn al begonnen en dat zorgt er daarom ook voor dat nog niet alle damesteams Puurvoetbalonline van informatie konden voorzien. Maar met een beetje speurwerk kom je altijd ergens terecht en daarom hier de verrichtingen van de zes damesteams die Puurvoetbalonline dit seizoen gaat volgen.

logo


De Heracliden dames 1 gaat door naar de volgende bekerronde want het team won zaterdag met maar liefst 9-1 het uitduel tegen VVSV’09. Door dit resultaat werd het team op doelsaldo winnaar van hun poule en mag dus verder bekeren. Zaterdag staat voor de blauwhemden het eerste competitieduel op het programma als in en tegen Farmsum het seizoen ook voor de dames van De Heracliden echt gaat beginnen.

Viboa uit Winsum was een van de tegenstanders van De Heracliden in het bekertoernooi maar de kwamen een paar doelpunten tekort om als eerste in de poule te eindigen. Hierdoor kan Viboa zich volledig op de competitie richten. Een competitie die voor de Viboa-dames zaterdag tegen Oranje Nassau 4 begint. Een duel dat in Groningen gespeeld wordt en als aanvangstijd 10.30 uur heeft.

SC Loppersum speelt vanavond, woensdag 11 september, zijn tweede bekerduel tegen Middelstum. Althans dat kwam ik ergens voorbij maar het moet gezegd, de bekerpoule met DIVA’83, Middelstum en Loppersum blijft een vaag verhaal. Maar vanaf zaterdag wordt alles anders want dan speelt de ploeg van leider Sander Eisinga zijn eerste competitieduel tegen de dames van SC Scheemda.

VAKO uit Vries speelt vanavond, 11 september ook nog voor de beker. Voor dat duel komt Nieuw Roden naar het sportcomplex van VAKO. Geen tegenstander die voor de dames uit Vries een opponent is waar tegen op gekeken hoeft te worden want het duel TLC2-Nieuw roden werd 4-4. Een stand die aangeeft dat VAKO favoriet is want het duel tegen TLC 2 eindigde in een 10-0 overwinning voor de dames van het trainersduo Rene Kaper en Bjorn Tooren. Zaterdag 14 september gaat VAKO op bezoek bij HODO uit Hollandscheveld waar de competitie officieel van start gaat. Een competitie waarvan Carien Kaper hoopt dat ze met VAKO dit jaar seizoen een kampioenschap mag beleven.

Voor twee teams is het seizoen al begonnen want SV Bedum dames 1 en De Pelikanen dames 1 spelen in de derde klasse. Een klasse die een week eerder van start ging dan de rest. Beide teams boekten een overwinning waarvan die van SV Bedum direct een stevige was.

In het thuisduel tegen Zuidhorn werd het 6-1 voor SV Bedum dames 1 in een wedstrijd die de kwalificatie, eenzijdig, meekreeg. Veel kansen bleven echter onbenut door een veel sterker Bedum zag ook trainer Albert ten Caat. ,,We waren voor het doel nog niet scherp genoeg. Dat moeten we nog duidelijk verbeteren. Over de opbouw van achteruit ben ik wel tevreden want dat zag er, en zeker voor een eerste competitieduel al heel behoorlijk uit.”

Aan de kant van Bedum was Linda Stiekema goed in vorm want met drie treffers had zij een belangrijk aandeel in de ruime zege van SV Bedum. Het mooie was verder volgens Albert ten Caat dat de laatste drie goals allemaal uit corners gescoord werden wat aangeeft dat de Bedumse dames hier een belangrijk wapen in handen hebben. De overige doelpunten werden gescoord door Gonnie Smit, Anouk Sikkema en een eigen goal van Zuidhorn.

De dames van De Pelikanen hadden het wat lastiger want tegen Muntendam. In Appingedam werd het een zwaar bevochten 3-1 overwinning. Al in de 3e minuut kreeg de thuisclub een tegentreffer te verwerken hoewel de thuisploeg toen al een paar kansen op een treffer om zeep had geholpen. Toch bleef De Pelikanen de bovenliggende partij en dat resulteerde in de 10e minuut in een prachtig doelpunt van Nikky Werkman. Na een mooie individuele actie passeerde zij de doelvrouwe van Muntendam met een prachtige boogbal wat de stand op 1-1 bracht.

Het duurde tot de 34e minuut voordat er weer een verandering in de stand kwam en de wijziging in de stand was in het voordeel van de thuisploeg. Monica Kamphuis-Woldendorp mocht de felicitaties in ontvangst nemen nadat ze met haar treffer voor de 2-1 had gezorgd. Dit was ook direct de ruststand in Appingedam waar in de tweede helft weinig aan het spelbeeld veranderde. Een veldoverwicht voor De Pelikanen en veel kansen op nog meer goals voor de thuisploeg. Muntendam beperkte zich in de tweede helft tot alleen maar verdedigen en schroomde niet om daar af en toe een stevige overtreding bij te gebruiken. In de 59e minuut gooide de thuisploeg het duel definitief op slot toen Nikky Werkman met haar tweede treffer van de middag haar ploeg op een veilige 3-1 voorsprong zette. Een voorsprong die niet meer werd weggegeven zodat De Pelikanen het seizoen begonnen met een mooie overwinning op Muntendam