We schoppen gewoon door .....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een karatetrap in zijn nek, daarna weet de 68-jarige grensrechter Wijnand uit Bilthoven niets meer. Tijdens een wedstrijd zaalvoetbal in de hoofdklasse van de KNVB-competitie bij de Utrechtse omnivereniging USV Hercules sloeg gisteren de vlam in de pan met een massale vechtpartij tot gevolg. Na een grove overtreding van de keeper van Firtina ’93 uit Soest op een speler van Hercules ging het helemaal mis. Spelers van Hercules haalden verhaal bij de keeper waarna publiek en spelers massaal met elkaar op de vuist gingen. Toen grensrechter Wijnand het veld wilde verlaten, kreeg hij een karatetrap in de nek.
JOHANNN


Het eerste van Firtina is berucht in de regio en zou vaker wedstrijden terroriseren. Een van de oud-spelers werd voor het leven geschorst door de Hilversumse voetbalvereniging Victoria, omdat hij een tegenstander vol tegen het hoofd zou hebben getrapt. „Een gebeurtenis als dit was eigenlijk een kwestie van tijd”, zegt een volger van de Turkse club uit Soest. Bij de uit de hand gelopen zaalvoetbalwedstrijd konden drie personen worden aangehouden. De politie kon na onderzoek een 18-jarige man uit Soest oppakken voor het geweld tegen de grensrechter. „De grensrechter is nog altijd ontzettend onder de indruk van wat hem is aangedaan”, aldus voorzitter Jon Bolte van Hercules. „Hij is nog duizelig en zeker niet hersteld.” De grensrechter heeft aangifte gedaan. De tuchtcommissie van de KNVB onderzoekt ook wat er precies is gebeurd.

Bovenstaand bericht was te lezen in de krant van wakker Nederland, De Telegraaf. Een 68 jarige grensrechter die door een karatetrap bijna een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden krijgt. De dader is aangehouden staat er verder maar dat is eigenlijk het minst belangrijke in dit verhaal. De zin, het eerste van Firtina is berucht in de regio en zou vaker wedstrijden terroriseren, is toch vele malen erger. Een team wat duels terroriseert daar kun je als tegenstander toch tegen zeggen, gaan jullie even lekker onderling met elkaar ballen maar laat ons er buiten.

Daar wil je dan als vereniging niets meer mee te maken hebben. Een team dat doet waar het zin in heeft moet je ook als bond niet willen. Dat moet je als KNVB gewoon uit de competitie gooien maar waar het lef om dat te doen  waarschijnlijk voor ontbreekt.  Als bond is het gemakkelijker om je druk te maken over het geven van hoge boetes aan verenigingen of beginnende trainers. Hoge boetes omdat, opeens’ de regels voor beginnende trainers veranderd moesten worden. Niets overgangsjaar maar gewoon hoppa, daar is de nieuwe regel.

Ik ben erg benieuwd wat er met dit Futsalteam gebeurt maar ergens weet ik het antwoord al. Er gebeurt waarschijnlijk helemaal niets. Want de zin, het eerste van Firtina is berucht in de regio en zou vaker wedstrijden terroriseren, zegt wat dat betreft genoeg en schijten ze daarom bij de KNVB bijvoorbaat al in hun broek.