Tammo van Weerden kent geen druk bij gezellig DWZ

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Tammo van Weerden begint aan zijn derde seizoen als trainer van DWZ. Een seizoen wat in het teken zal staan van het beter willen doen dan in het seizoen wat achter ons ligt.
DWZ

Tammo van Weerden behaalde vorig seizoen twintig punten met DWZ en dat is een prestatie die hij dit seizoen wil overtreffen. ,,Dat betekend niet dat ik met een punt meer dan vorig jaar tevreden ben. Ik ben van mening dat we dit seizoen toch wat stappen moeten maken. Met Henry Hut hebben we er een speler bij gekregen die wel een doelpunt kan maken en dat moet onze jonge ploeg een positieve impuls geven. We willen met DWZ graag een stabiele club worden en ik denk ook dat dit er in de toekomst ook wel inzit. We hebben zoals gezegd een jonge selectie waar men nog jaren verder mee kan en dat is voor een club als DWZ erg belangrijk. Het is een fijne club om als trainer te werken en die club verdient het niet dat ook hier de vergrijzing toeslaat. Want dat zie je bij veel kleine verenigingen dat er vanuit niet veel spelers doorstromen naar een eerste elftal. Vaak worden dan toch de wat grotere clubs in de regio gezocht omdat daar met jeugdteams op een hoger niveau gespeeld wordt. ”

Duidelijke woorden van Tammo van Weerden die, net als veel andere trainers, niet veel kwijt wil over kanshebbers voor een hoge klassering. ,,Koffiedik kijken zal veel gezegd zijn maar zo zie ik het ook. Tegenwoordig veranderen sommige selecties zoveel dat uit een zwakke broeder van een jaar eerder opeens een kampioenskandidaat naar voren komt. Daarom zeg ik altijd, als we een wedstrijd of vijf onderweg zijn weten we meer.”

Bron: De Koerier