Peter Tempel: Pekelder Boys moet ook dit seizoen om de prijzen spelen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Om het beter te doen dan vorig seizoen moet Pekelder Boys dit seizoen kampioen worden. Trainer Peter Tempel moet om zijn opmerking zelf ook lachen maar toch, zit er een serieuze ondertoon in.
PekelderBoys1

,,Als trainer wil je altijd het hoogst haalbare met je selectie bereiken. Dat kan zijn dat je als promovendus je wilt handhaven maar in ons geval is dat toch om naar de derde klasse te promoveren. Vorig seizoen waren we er al dichtbij maar was Wildervank over twee duels te sterk voor ons. Dat was wel een seizoen waarin alles klopte moet ik zeggen want vorig jaar hadden we bijna geen  schorsingen en blessures. Daar hadden we gewoon geluk mee en eigenlijk weet je dat het bijna onmogelijk is dat zoiets dit jaar weer gebeurt. Als trainer hoop je dat natuurlijk wel maar je moet wel realistisch blijven. Verenigingen beschikken doorgaans over smalle selecties en dat is bij ons niet anders. Gelukkig is de groep bijna compleet gebleven waar ik wel blij mee ben. Dat is toch een teken dat spelers het goed naar hun zin hebben bij Pekelder Boys want ieder jaar verbaas ik mij weer over het aantal spelers die naar andere verenigingen overstappen.”

Waar Pekelder Boys vorig seizoen veel ploegen uit de regio tegenkwam ziet het zich nu terug in een competitie waar de provincie Drenthe ruim vertegenwoordigd is. Dat ziet Peter Tempel echter niet als een probleem. ,,In Drenthe hebben ze over het algemeen prima velden en wij zijn een voetballende ploeg dus wat dat betreft zie ik dat eerder als een voordeel dan nadeel.”

Koffiedik kijken noemt Peter Tempel het verder als het gaat om wat de te kloppen ploegen in zondag 4D zijn maar een opponent wil hij wel noemen. ,,Wat ik begreep moet Schoonebeek een sterke selectie hebben. Laat dat nu net de ploeg zijn waar we onze eerste competitieduel tegen spelen wat betekent dat we direct weten waar we staan als Pekelder Boys.”