Trainersduo wil het zondagvoetbal in Meeden laten herleven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na een jaar keert Meeden weer terug in de standaardklasse van het zondagvoetbal. Een terugkeer met een team op leeftijd want de trainers René Beishuizen en Willem Dontje, die de trainerscursus TC3 dit seizoen gaat volgen hebben voor dit seizoen een selectie beschikbaar met een gemiddelde leeftijd van dertig jaar.
meeden

Voor het duo Beishuizen/Dontje is dat geen probleem vertelt René Beishuizen want de insteek van het weer op zondag prestatievoetbal spelen is om te proberen de vereniging weer wat meer uitstraling te geven. ,,We hebben het een seizoen zonder prestatievoetbal op zondag gedaan en ergens was dat niets. Er zitten hier veel verenigingen in de buurt die ook op zondag voetballen en raar maar waar, dat is op de zaterdag toch anders. Daar speel je toch meer in de stad Groningen dan in de eigen regio wat je ook publiek scheelt."
Van de zaterdagselectie stapte een groot gedeelte over naar de zondag wat René Beishuizen wel had verwacht. ,,Veel spelers werken op de zaterdag nog wel en dan was het weleens lastig om een volwaardig team in het veld te krijgen. Daardoor kwam de vraag uit de spelersgroep of we niet voor de zondag wilden kiezen. Dat was ook voor het bestuur een goed argument zodat we nu weer op de zondag prestatievoetbal spelen."
Wat de kansen in de competitie betreft is een van de twee hoofdtrainers van Meeden duidelijk. ,, Van Meeden moeten er niet direct wonderen verwacht worden. Dat zou niet reëel zijn want wij zijn bijvoorbeeld nog niet zover dan SPW, Sellingen en Bareveld. Dat zijn de ploegen die ik als de favorieten in onze competitie zie. Wij willen gewoon dit jaar in, zoals men dat zo mooi zegt, in het linkerrijtje eindigen en graag een rol in een van de periodes spelen. Daarnaast willen Willem en ik zorgen dat het zondagvoetbal bij Meeden weer gaat leven. Dat is in ieder geval de doelstelling die wij ons als trainers hebben opgelegd."