Ik ben benieuwd....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ik erg benieuwd naar de aanvangstijden van de wedstrijden in het amateurvoetbal. Waar de aanvangstijden van wedstrijden in het betaal voetbal tot op de seconde geregisseerd worden gaat dat in de amateursector niet gebeuren. Op de zaterdag begint geen duel in de standaardklasse om half drie en op de zondag wordt 14.00 uur als aanvangstijd ook niet gehaald.
JOHANNN

Dat was in alle seizoenen dat ik ondertussen voor de Ommelander Courant langs de lijn sta zo en dat zal ook niet veranderen. Sterker nog de puinhoop van het niet op tijd beginnen wordt alleen maar groter. Want vanaf nu wordt de visuele controle ingevoerd en dat gaat voor problemen zorgen. Dat gaat minuten kosten en die moeten ergens vandaan komen. Half drie wordt minimaal kwart voor drie en op de zondag voor kwart over twee beginnen zal ook een zeldzaamheid worden.

Vreemd, want het is gewoon niet nodig dat wedstrijden te laat beginnen. De grootste onzin die er bestaat want het verhaal is simpel. Eerder beginnen met het afhandelen van de formaliteiten. Niet om, zoals op de zondag om 14.00 uur gezamenlijk het veld op komen stappen maar om 13.50 uur. Of nog beter de visuele wordt tussen kwart voor twee en vijf voor twee uitgevoerd en daarna direct door naar het veld.

Het te laat aan iets beginnen, voor mij persoonlijk een bron van ergernis. Een bron van ergernis omdat te laat aan iets beginnen te voorkomen is. Alles en iedereen even eerder in actie en klaar is Kees. Ik zie het echter niet gebeuren want we kennen ook nog het fenomeen, de grensrechter even vijf minuten voor de wedstrijd bij mij in de kleedkamer. Wat een circus, iedere keer dat voorkauwen wat een grensrechter wel en niet moet doen.

Aanvangstijden moeten in mijn beleving de vastgestelde aanvangstijden zijn. Want dat daar steeds soepeler mee omgegaan wordt geeft aan dat velen daar in het dagelijks leven precies eender over denken. Zeven uur beginnen, je kunt wel niet goed bij je hoofd zijn want tien minuten later moet kunnen.

Maar de visuele controle van de spelerspas zal minuten gaan duren die zorgen dat het eindsignaal ook later zal klinken. En ik ben eerlijk, ik stoor mij daaraan. Ik zorg dat ik altijd op tijd bij een duel aanwezig ben en daar heb ik als criteria voor, vijfenveertig minuten voordat het duel begint. Een praatje met de trainers, even melden in de bestuurskamer, waardoor het vervolgens maar even meer duurt voordat het duel kan beginnen.

We gaan het dit seizoen beleven maar ik weet een ding zeker, met mijn criteria van 45 minuten zal er in de praktijk op neer komen dat ik de meeste zaterdagen en zondagen een uur voordat het duel eindelijk begint op de sportcomplexen aanwezig zal zijn.